Koeling
Welzijn

Met deze tips houd je je huis koel deze zomer!

Niemand vindt het leuk om midden in de zomer in een benauwd en bloedheet huis te zitten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je huis koel en comfortabel te houden. Zélfs als de temperaturen de pan uit rijzen. Met een paar eenvoudige tips kun je van het warme weer genieten zonder het gevoel te hebben dat je in een sauna woont.

De juiste raamdecoratie

Een goede manier om de warmte buiten te houden is het gebruiken van goede raambekleding of raamdecoratie. Kwalitatieve shutters helpen om de zonnestralen tegen te houden en zorgen ervoor dat je huis koeler is, zonder dat je helemaal in het donker zit. Er komt namelijk wel wat daglicht binnen, maar geen warme en felle zonnestralen. Overdag houd je de shutters zo veel mogelijk gesloten zodat de zon niet naar binnen kan schijnen en je huis kan opwarmen.

Een zonnescherm

Door een zonnescherm op te hangen, beperk je net als met goede raamdecoratie voor een groot deel de lichtinval. Het zorgt er dus voor dat de felle zon niet direct naar binnen schijnt en je huis dus niet in een korte tijd opwarmt als een oven. Daarnaast creëer je met een zonnescherm ook een fijne schaduwplek voor in de tuin, zodat je toch even buiten kan zitten op die hele warme zomerdagen. Je kan een zonneschermsysteem nemen die elektrisch is of handmatig te besturen en er is een ruime keuze in kleur en design.

Goed doortochten

Om je huis koel te houden kun je de ramen overdag het beste zo veel mogelijk gesloten houden. 's Avonds kun je ze openzetten om de koele avondlucht binnen te laten en zodat de warme lucht uit je huis kan ontsnappen. Zo komt er weer een beetje frisse lucht naar binnen. Ook vroeg in de ochtend kun je de ramen en deuren tegen elkaar open zetten zodat het lekker door kan tochten.

Een ventilator of mobiele airco

Ventilatoren kunnen een grote hulp zijn bij het circuleren van de lucht. Ook plafondventilators zijn een goede optie. Deze helpen niet alleen bij de luchtcirculatie, maar kunnen je huis ook een beetje verkoelen door het verdampingseffect. Een mobiele airco is natuurlijk ook ontzettend fijn bij hoge temperaturen. Zorg dus dat je een van de twee in huis hebt om de warme dagen comfortabel door te komen.

Tenslotte, probeer het gebruik van warmte producerende apparaten zoals ovens en drogers tijdens de heetste uren van de dag te vermijden. Met deze tips kun je de hitte verslaan en je huis de hele zomer koel houden!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in