Vloeren

Lenteschoonmaak en vinylvloeren

Daar zijn de eerste zonnestralen weer! De lente is eindelijk in het land en dat is goed nieuws voor alles wat bloeit en groeit. Maar niet alleen de planten en de bomen profiteren van de eerste zon, ook wij krijgen er een flinke dosis energie van en beginnen traditioneel aan de lenteschoonmaak!

Waarom houden we een lenteschoonmaak?

De langere dagen en die heerlijke eerste zonnestralen op ons gezicht geven ons de nodige positieve vibes om schoon schip te maken met de winter en de drive om in een fris ‘nest’ en met een frisse blik de zomer tegemoet te gaan. Want wat is er heerlijker dan thuiskomen in een kraaknet huis dat vanaf de nok tot de kelder tiptop in orde is?

Vroeger, in iets minder luxueuze tijden, was er van centrale verwarming geen sprake. Tijdens de ijskoude wintermaanden werd de kachel aangestoken en ramen en deuren bleven onverbiddelijk gesloten om zo de warmte binnen te houden. Wanneer de lente kwam, konden de ramen en deuren eindelijk weer open en was het tijd om de hele boel proper te maken. Misschien zit deze lentetraditie nog wel in onze genen ingebakken?

Verstandig Vloeren Vegen

Begin jij binnenkort aan je jaarlijkse lenteschoonmaak en kan je niet wachten om erin te vliegen? Gelijk heb je! Nadat je alles hebt afgestoft, spinnenwebben hebt verwijderd en de ramen hebt gedaan (ja, langs binnen én langs buiten) kan je aan het laatste karwei beginnen: de vloer! Hoe je je vloer het best aanpakt hangt natuurlijk af van het materiaal. Houten vloeren, natuursteen of vinyl tegels? Ze vragen allemaal een andere behandeling. Vinyl is tegenwoordig enorm populair omdat het niet veeleisend is qua onderhoud en je zowat met elk ph-neutraal schoonmaakmiddel aan de slag kan. Met hout of natuursteen moet je heel wat voorzichtiger zijn, de onderhoudskosten liggen ook hoger. Een vinylvloer is daarom de droom van iedere man of vrouw met een druk bestaansleven, die hier niet te veel mee wil bezig zijn.

Spik en span

Ben jij ook eerder het kuisen-en-klaar type en op zoek naar een vinyl vloer met parket-, natuursteen- of betonlook? Vinyl vloeren kan je in immens veel uitvoeringen vinden, dus is zeker eens het bekijken waard! Of je nu een ‘kuisfreak’ bent of stiekem een beetje opkijkt tegen de lenteschoonmaak, wat moet gebeuren moet gebeuren. Straks blinkt jouw hele huis en schittert elke kamer tot in elk klein hoekje en jij? Ook jij kan dan weer spik en span de lente in, want zoals ze zeggen: een proper huis, is een propere geest!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in