Renoveren

Last van renovatiestress? Gebruik deze tips!

Als je op het moment je huis aan het verbouwen bent, is de kans groot dat je te maken hebt met stress. Zo kun je bijvoorbeeld stressen over je budget, maar ook zul je hier zeker last van hebben als er iets misgaat in de badkamer doordat de verkeerde tegels zijn bezorgd. Hartstikke vervelend natuurlijk en zeker een goede reden om te gaan stressen. Mogelijk kan CBD olie kopen om ervoor te zorgen dat je minder last hebt van de stress, maar je kunt hier ook zeker voor zorgen met behulp van de onderstaande tips.

Compartimenteer de verbouwing

Wie kan er denken aan een date-night als je keuken een puinhoop is? Maar door de renovatie in compartimenten op te delen, kun je de stress van kosten, materialen en aannemers achter je laten wanneer je tijd doorbrengt met je gezin. Zie het bovendien als een werkdag: je kunt 'x' aantal uren insteken, maar als je klaar bent voor de dag, concentreer je je op andere dingen. Op die manier, wanneer je tijd met je familie doorbrengt, concentreer je je niet op armaturen of verfmonsters. Dat betekent dat je na bepaalde uren niet naar huisdingen hoeft te zoeken of over de verbouwing hoeft te praten.

Ga weg van het huis

Als je gewoon iets gedaan wilt hebben, is het gemakkelijk om je leven erdoor te laten verslinden. Elk wakker, vrij moment besteden aan je verbouwing staat echter een recept voor stress centraal. Verminder het door wat tijd weg van je huis te plannen. Immers, er zijn is slechts een herinnering aan alles wat je moet doen. Een verblijf van een nacht of twee in een plaatselijk hotel of gewoon het huis uit op een zaterdagmiddag laadt je batterijen op en geeft je de energie die je nodig hebt om te blijven werken. Neem dus een ​​pauze en ga even weg van het project.

Wees kieskeurig met je discussies

In je zoektocht naar je droomruimte kan het gemakkelijk zijn om gefixeerd te raken op de details. Hoe ga je van je keuken houden als je niet de perfecte verfkleur kiest? Maar het nitpicken van elk detail is misschien wel een van de grootste factoren bij renovatiestress. Het kan daarom goed zijn om je top drie renovatie-musthaves uit te kiezen. Vervolgens moet je flexibel zijn met de rest. Discussieer bijvoorbeeld niet over wat je geliefde koopt op cbdolieshop.be als dit zijn/haar musthave is.

Houd je aan je routine

Een deel van de reden waarom renovaties zo stressvol zijn, is dat ze echt een aantal kunnen betekenen voor je dagelijkse routine. Of het nu gaat om het buiten gebruik stellen van je keuken of om je in de logeerkamer te laten slapen, de extra stress van het buiten je normale ritme zijn is genoeg om je bloeddruk ernstig te verhogen. Houd waar mogelijk nauwlettend vast aan je normale routine. Hoewel je misschien meer afhaalmaaltijden eet dan normaal of onder de douche staat in de badkamer van je kinderen, kan het zeker helpen om op hetzelfde tijdstip op te staan ​​en thuis te blijven eten.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in