Tuinarchitect
Tuinmeubelen
Tuintips

Je tuin opfleuren met de leukste tuinaccessoires

Geniet meer van je tuin door het toevoegen van accessoires. Met tuindecoratie creëer je meer gezelligheid en zul je meer plezier beleven op je terras. Decoratieartikelen voor de tuin zijn in vele vormen en afmetingen te verkrijgen. Laat je fantasie de vrije loop en gebruik accessoires die aansluiten bij jouw stijl. Inspiratie nodig? Hieronder vind je een overzicht met de leukste ideeën om je tuin verder aan te kleden.

1. Kussens

Je tuinstoelen en de tuinbank fleur je in een handomdraai op met een stel losse kussentjes. Als je lekker comfortabel wilt zitten zijn matraskussens ideaal. Het Oosterse matraskussen is bijvoorbeeld erg populair om neer te leggen op een palletbank of een loungeset. Ook voor het inrichten van een zitje op de vloer zijn dergelijke kussens een uitkomst. Ze zijn vaak erg kleurrijk en te bestellen met fraaie dessins of een schitterend patchwork.

2. Dekentjes

Voor de late uurtjes kan het fijn zijn om wat dekentjes paraat te hebben. Als de temperatuur daalt, zit je er dan toch nog lekker bij. Ga voor een eenvoudige warme deken van fleece of kies een heerlijk zachte flaneldeken uit. Andere opties zijn onder andere hamam doeken en plaids.

3. Aankleding tuintafel

De aankleding van je tuintafel is erg bepalend voor de uitstraling van je terras. Leg er een fraaie tafelloper of fleurig tafelkleed op en combineer dit met andere accessoires, zoals een dienblad met een mandje bloemen of sfeerlichtjes.

4. Buitengordijn

Op een veranda of een overdekt terras kan het heel sfeervol en praktisch zijn om een tuingordijn op te hangen. Een buitengordijn is bijvoorbeeld erg handig om te gebruiken als zonwering of tegen de wind. Ook kun je denken aan een vliegengordijn in de deuropening van je schuur, woonkamer of keuken. Wat dit betreft is een kralengordijn met kleurrijke glaskralen en koperkleurige belletjes een voorbeeld van een mooie oplossing.

5. Buitenkleed

Een fraaie accessoire voor op de grond is een buitenkleed. Zo’n vloerkleed is bestand tegen alle weersomstandigheden en geeft gelijk meer sfeer. Buitentapijten zijn te verkrijgen in vele afmetingen en vormen. Je hebt de keuze uit prachtige dessins met strepen, bloemen en allerhande abstracte motieven.

6. Tuinbeeld

Een origineel tuinbeeld geeft je tuin een persoonlijk tintje en kan een echte blikvanger vormen. Er zijn prachtige beelden in allerlei materialen te koop, zoals brons, hout en beton. Voorbeelden van populaire soorten beelden zijn Boeddhabeelden, beelden van dieren en sculpturen van mensfiguren. Ook een abstracte vorm kan ontzettend mooi zijn.

7. Schilderij of tuinposter

Een schilderij of een tuinposter aan de schutting draagt ook bij aan de sfeer op je terras. Als je een kunstwerk buiten aan de muur wilt ophangen is het slim om te kiezen voor een speciaal buitencanvas. Deze zijn verkrijgbaar met vele afbeeldingen en foto’s. Zoek je iets unieks? Laat dan een zelfgemaakte foto afdrukken op een tuinposter.

8. Parasol

Laat vormgeving van je parasol aansluiten bij de stijl die bij jou past. Wat je neerzet, kan een groot verschil maken. Vergelijk een modern vierkant exemplaar maar eens met een vrolijk Balinees parasolletje dat een gouden beschildering en hangende kwastjes heeft.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in