Afwerking
Renoveren
Muren

Je huis schilderen aan de buitenkant: 3 tips

Als je je huis aan de buitenkant wilt gaan schilderen, dan zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Zorg dat alle oude verflagen er goed af zijn, voordat je er nieuwe verf op gaat brengen. De boel ontdoen van verfresten lukt je door alles goed te schuren. Maak daarna alles goed schoon met ammoniak, zodat je met een schoon oppervlak aan de slag kunt. We geven je in dit artikel nog een paar extra tips.

Zorg voor een goede ladder

Om te beginnen, moet je een goede ladder aanschaffen. Zorg er wel voor dat je even informeert of de ladder wel geschikt is voor hetgeen je ermee wilt gaan doen. Een gewone ladder is niet stevig genoeg om hoge muren te schilderen. Je moet een ladder gebruiken die minstens 5 meter hoog is. Zorg ervoor dat alles heel stevig staat en goed uitgebalanceerd is. Schilder niet in de wind, dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Lukt het met een ladder niet, bijvoorbeeld omdat het huis hoger is dan 5 meter, dan kun je ook overwegen om een steiger te huren, of indien gewenst te kopen.

Schilder bij de juiste temperatuur

Een ander ding waar je op moet letten als je besluit om je huis te gaan schilderen, is de temperatuur buiten. Verf kan niet op een goede manier worden aangebracht bij zeer lage of hoge temperaturen. De beste temperatuur om te schilderen is tussen de 15 en 20 graden Celsius. De verf kan dan goed drogen en het aanbrengen ervan gaat een stuk gemakkelijker.

Wacht een aantal weken met overschilderen

Als je de buitenkant van je huis wilt schilderen, moet je een paar weken wachten nadat je de eerste verflaag hebt aangebracht. Dit komt omdat de verf tijd nodig heeft om te drogen. Het is geen goed idee om over natte verf te schilderen. De verf kan dan loslaten en dat ziet er natuurlijk niet mooi uit. Het is dus belangrijk om even wat geduld op te brengen. Je wilt tenslotte niet weer van voor af aan beginnen. Neem tijdens het wachten de tijd om bijvoorbeeld eens je schutting, tuinhuis of houten meubels onder handen te nemen. Gebruik hiervoor dan ook zeker de Sikkens Rubbol XD High Gloss, welke een uitstekende (eigenlijk de beste) lakverf is voor houten ondergronden!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in