Interieurarchitect
Decoratie

Interieur: The Seventies met een twist

Sinds de opkomst van prêt-à-porter en grote meubelketens zijn mode en stijl een massaproduct geworden. Jammer, vinden veel liefhebbers van originaliteit, die steeds vaker inspiratie zoeken bij vintage design. Wil jij ook een interieur met cachet? Breng dan de seventies tot leven in je huis.

De trend die begon in de modewereld, heeft zijn weg helemaal naar de huiskamer gevonden. Ook populaire series zoals Stranger Things brengen de stijl van de jaren ’70 en ’80 meer dan ooit terug. Met enkele eenvoudige ingrepen geef je aan je huis een warm en typisch seventies karakter.

Authentieke eyecatchers

Retro, dat zijn nieuwe spullen waarvan het ontwerp gebaseerd is op de oude mode, veelal met een moderne twist. In combinatie met echte vintage voorwerpen roept het een unieke sfeer op, met eindeloze combinatiemogelijkheden. En laat een veelheid van kleuren en patronen nu net typerend zijn voor deze stijl.

Centraal staan enkele authentieke stukken, óf nieuwe stukken met een onvervalst design. Hierin investeer je iets meer, want ze zijn bepalend voor de ruimte. Een velours zitbank met ronde hoeken, een hardhouten dressoir op dunne pootjes of een leren industriële fauteuil vormen de perfecte basis om de sfeer op verder te bouwen.

Funky stoffen en bonte kleuren

Kenmerkend voor de jaren zeventig zijn ronde hoeken, vrolijke tinten en warme materialen.

Oranje, amber en geel zijn veelvoorkomend, in combinatie met bruintinten en paars. Ook geometrische patronen en bloemenprints keren terug, al gebruiken we ze nu minder prominent. Ze brengen vooral een dynamische toets, waarbij de rust in de ruimte toch bewaard wordt. Last but not least kunnen stoffen meubels niet ontbreken: in vilt, linnen of corduroy, met knopen en geflankeerd door zitzakken of tapijt.

Deze tinten en stoffen sluiten mooi aan bij de warme materialen van je meubels en vloer. Zo roep je helemaal de sfeer op van de jaren van ABBA, de eerste vrouwensmokings en de start van The Godfather trilogie.

Accessoires

Afwerken doe je met de juiste accessoires. Denk aan zeshoekige spiegels, bolvormige bureaulampen en witte macrame hangers. De donkere en mosgroene tinten van vetplanten en cactussen brengen het geheel mooi tot leven.

Vergeet ook keramiek niet voor de ultieme retro toets. De recente 70’s collectie van hk living is een mooi voorbeeld van hoe de typische kopjes, borden en voorraadpotten van toen met een hedendaagse touch zorgen voor extra kleur. Ze maken jouw seventies interieur helemaal af.

Less is not always more

Ben je een echte liefhebber en staat je ruimte nogal vol? Geen probleem, ook tijdens The Wonder Years was soberheid niet kenmerkend. Let vooral op de presentatie en houd het praktisch. Een mooie retro uitstalkast en een draadloze stofzuiger van pakweg Dyson kunnen wonderen doen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in