Welzijn

Hoe kun je van een vieze lucht in huis afkomen?

Zolang je in je woning leeft, zullen er her en der stinkende geurtjes zijn. Met de juiste producten - zowel natuurlijke remedies als schoonmaakmiddelen - kun je de vieze lucht in huis voorgoed uitbannen. In dit artikel geven we je een aantal tips die ervoor zorgen dat je in diverse kamers in je huis geen last zult hebben van vieze geurtjes.

Toilet

Dit is de vuistregel voor toiletten: maak ze schoon met toiletpotreiniger voordat ze er vies uit gaan zien. Gebruik een schoonmaakmiddel om geuren en vlekken tot een week lang te bestrijden. Giet na het reinigen ook nog een half kopje bleekmiddel in het water. Als geuren je grootste zorg zijn, spuit je een lekker geurtje om de geur te maskeren. Zo zul je geen last krijgen van een vieze lucht in huis!

Afval

Soms is het niet het echte afval dat ruikt, maar het is de vuilnisbak zelf die zorgt voor de stinkende geurtjes in je woning. Maak het schoon door het in zuiveringszout te strooien of door een geurverdrijvend pakje of een pod te gebruiken. Spuit het dan in met een desinfecterende spray om bacteriën te doden.

Matras

Na een paar jaar of zelfs maanden kan je matras muf gaan ruiken. Geef je bed een opfrisbeurt door zuiveringszout op de matras te strooien, het te laten zitten en het vervolgens op te zuigen. Hierdoor zal je matras weer ruiken alsof je het net hebt opgehaald bij de winkel.

Magnetron

Je kookt eigenlijk van alles in je magnetron - soepen, restjes, noem maar op - wat betekent dat er een miljoen geuren circuleren in een zeer beperkte ruimte. Ontdoe je van aanhoudende geuren door een liter water met schijfjes citroen enkele minuten te koken in het apparaat. Zorg ervoor dat je alle vastgekoekte voedselresten wegveegt en laat de deur open zodat je schone magnetron kan luchten.

Kleding- en linnenkast

Wat je ook doet, sluit je kastdeur niet. Het sluiten van de deur houdt al het vocht en ook geuren in de kleine ruimte vast. Kastluchtontvochtigers absorberen vocht uit de lucht en voorkomen dat kleding vochtig aanvoelt, terwijl je kleren door deze producten ook niet gaan stinken.

Tapijt

In tegenstelling tot hardhouten vloeren, absorberen pluche tapijten geuren als geen ander. Strooi zuiveringszout over het hele tapijt om geurtjes te verwijderen. Laat het even zitten en stofzuig het tapijt dan om ervoor te zorgen dat je de stank verwijdert.

Vaatwasmachine

Hoe vaak maak je je vaatwasser schoon ? Vast niet vaak genoeg! Gebruik één keer per maand een speciaal schoonmaakvaatwastablet. Tenzij je een van die gezinnen bent die hun vaatwasser dagelijks laat draaien, moet je je vuile vaat bovendien altijd afspoelen voordat je deze in de vaatwasser plaatst om te voorkomen dat voedsel blijft plakken en de vaatwasser gaat stinken.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in