Terras & verhardingen
Veranda en terrasoverkapping

Hoe je de beste terrasverwarmer kiest

Investeren in een terrasverwarmer is een must als je je terras het hele jaar door wilt omtoveren tot een comfortabele buitenruimte. Terrasverwarmers kunnen de temperatuur op je terras en andere buitenruimtes opwarmen. Dus ook al komt de winter eraan, je kunt bijeenkomsten in je buitenruimte houden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de temperatuur. Je kunt van je terras of buitenruimte een eet- en ontmoetingsplek maken. Het kiezen van de beste buitenverwarmer is echter een beetje een uitdaging. Dit komt doordat er veel soorten terrasverwarmers op de markt zijn. Daarom moet je rekening houden met verschillende factoren voordat je de verwarmer aanschaft. Denk bijvoorbeeld aan de soort brandstof, de soorten verwarming, de prestaties van het apparaat, evenals de prijs en onderhoudskosten.

Het type verwarming kiezen

Terrasverwarming kan in verschillende typen worden ingedeeld. Op basis van de brandstof kan de terrasverwarmer worden gegroepeerd in een aardgasverwarmer, propaanverwarmer en een elektrische verwarmer. De werking van een aardgasverwarming is kosteneffectief en je komt nooit zonder brandstof te zitten. Het is echter niet draagbaar en vereist professionele installatie. Bovendien zijn propaanverwarmers draagbaar en eenvoudig in te stellen. Je moet echter een reservepropaantank voorbereiden om te voorkomen dat de brandstof opraakt. Propaanverwarmers kunnen alleen in buitenruimtes worden geïnstalleerd. Daarentegen is de elektrische verwarming het meest milieuvriendelijke systeem. Het is draagbaar en eenvoudig te installeren. Je kunt het ook in binnen- en buitenruimtes installeren.

Gezien het prijs- en onderhoudsproces

De prijs van terrasverwarmers varieert per grootte, type brandstof en stijl. De duurste optie is een wandgemonteerd aardgasverwarmingssysteem. Bovendien, als je op zoek bent naar een goedkoper apparaat, kun je ervoor kiezen om een ​​draagbare propaanverwarmer aan te schaffen. vervolgens is het goedkoopste apparaat dat je kunt kiezen een elektrische kachel voor aan de muur. Naast de prijs van het apparaat, moet je ook rekening houden met het onderhoud. In feite is het onderhoudsproces van elk type anders. Als je een draagbare verwarmer gebruikt, kun je deze in je garage opbergen als je hem niet gebruikt. Als je hem buiten laat staan, zorg er dan voor dat je hem goed afdekt. Om de prestaties van een wandgemonteerde verwarming te verbeteren, moet je het apparaat regelmatig schoonmaken. Wanneer je het buitensysteem goed onderhoudt en reinigt, kan dit apparaat jarenlang mee.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in