Energie

Het propaangasnetwerk

Auteur: Antargaz

Samen één gastank, Antargaz zorgt ervoor!

Recreatiedomeinen, appartementsgebouwen, multi-woningen… Zijn ze niet aangesloten op het aardgasnetwerk? Dan kunnen ze dankzij het propaangasnetwerk van Antargaz nog altijd genieten van alle voordelen van gas. Bij een propaangasnetwerk worden meerdere woningen aangesloten op één gastank, onder of boven de grond. Zo kunnen de bewoners in verschillende woningen comfortabel en eenvoudig met gas verwarmen en koken.

De gebruikers merken geen verschil met een aardgasaansluiting en kunnen toch profiteren van een voordelige, betrouwbare energiebron. Het verbruik van elk gezin wordt bovendien met aparte meters bijgehouden.

Waarom kiezen voor een propaangasnetwerk van Antargaz?

  • Je hoeft geen individuele gastank te plaatsen en beperkt de installatiekosten dankzij één gemeenschappelijke gastank.
  • Het verbruik van elke woning wordt met aparte meters geregistreerd. De verschillende bewoners betalen dus alleen voor hun effectief verbruik, zonder voorafbetaling. Een maandelijkse domiciliëring of gespreide betaling is ook mogelijk, net zoals bij aardgas.
  • Antargaz neemt de installatiewerken van het netwerk op zich en assisteert je bij het aanvragen van de nodige vergunningen.
  • Een automatische bevoorrading dankzij het telemetriesysteem. Met dat systeem leest Antargaz de voorraad in je tank af en komt de tank bijvullen wanneer nodig.
  • Indien de woningen in de toekomst toch aangesloten kunnen worden op het aardgasnetwerk, dan is de omschakeling van je verwarmingsketel naar een aardgasaansluiting eenvoudig.

Een propaangasnetwerk is in afwezigheid van een aardgasaansluiting de oplossing voor grote vakantiedomeinen, chalets, flatgebouwen, individuele gebouwen, gemeenteprojecten...

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in