Interieurarchitect

Herenhuis allures voor iedere woning

Misschien is het iets waar je altijd al van droomde, in een herenhuis wonen. Is de woning die je uiteindelijk hebt aangekocht toch geen herenhuis maar zou je er wel graag de authentieke elementen in verwerken? Dat kan zomaar! Met deze tips tover je jouw woning om tot een pareltje met herenhuis allures.

Buitengevel

Wanneer je aan een herenhuis denkt, dan is het eerste wat in je opkomt vast de indrukwekkende gevels die herenhuizen kenmerken. Een moderne woning kan je natuurlijk niet zomaar omtoveren tot een authentieke herenwoning, maar het is wel perfect mogelijk om architectonische details zoals gebeeldhouwde gevels, sierlijke balkons, zuilen of pilaren bij de ingang te plaatsen.

Kleurenschema

Kies een klassiek en elegant kleurenschema voor de buitenkant van je huis. Neutrale tinten zoals crème, zacht grijs, beige of lichtbruin kunnen helpen om die verfijnde uitstraling te creëren. Wil je nog meer herenhuisgevoel? Contrasterende accentkleuren, zoals donkerdere tinten voor deuren, raamkozijnen en luiken, kunnen hierbij helpen.

Verlichting

Kies voor klassieke lampen en kroonluchters om een gevoel van grandeur toe te voegen aan je interieur. Vergeet ook niet om voldoende natuurlijk licht binnen te laten door grote ramen en eventueel glazen deuren.

Vloeren

In klassieke herenhuizen liggen vaak houten vloeren zoals parket of visgraatpatronen. Overweeg dus eens om houten vloeren te installeren in de belangrijkste kamers van je huis. In de inkomhal en gangen kunnen marmeren of keramische tegels je woning meteen een luxueuze uitstraling geven.

Accessoires

Wat jouw woning echt die herenhuis touch kan geven zijn de juiste accessoires en meubels. Kies dus voor meubels en decoratieve elementen die passen bij de herenhuisstijl, zoals antieke stukken, klassieke meubels met sierlijke details en zachte stoffering en de juiste muurdecoratie. Je kan tot slot ook nog een paar elegante details zoals gordijnen, kussens en tapijten kiezen voor jouw eigen ‘herenwoning’.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in