Vloeren

Gietvloer in heel veel verschillende kleuren

Het aanbod vloeren waaruit je kunt kiezen is tegenwoordig heel erg groot. Ondanks dat kiezen steeds meer mensen ook thuis voor de gietvloer, terwijl het bedrijfsleven de toegevoegde waarde van vloercoating heeft ontdekt. De vloeren zijn aan een indrukwekkende opmars bezig en aan die opmars lijkt voorlopig ook geen einde te komen. Nog steeds worden er nieuwe uitvoeringen van de gietvloer en vloercoating in de markt gezet. De afgelopen jaren is het aantal uitvoeringen al enorm uitgebreid, deze veelzijdige vloeren zijn namelijk ook al in heel erg veel verschillende kleuren beschikbaar.

Een vloer die functioneel is en uitstraling heeft

Zoek je een vloer die uitstraling heeft en die zeer functioneel is? Dan zoek je een gietvloer. Als geen andere vloer weet deze vloer functionaliteit te combineren met uitstraling. Met een gietvloer koop je een vloer die strak en modern is. Laat je een dergelijke vloer leggen, dan haal je een echte blikvanger in je huis. Daarnaast kleven er tal van praktische voordelen aan de gietvloer.

Vuil kan zich niet in naden en voegen ophopen

Zo is de gietvloer naadloos. Vuil kan zich zo nooit ophopen en dat betekent dat je alleen met behulp van een stofzuiger en een dweil de vloer steeds goed schoon houdt. Ideaal dus ook als je jongere kinderen en huisdieren hebt. In dergelijke gevallen wordt de vloer wat sneller vuil. Bij andere vloeren betekent dat vaak een hoop werk, als het vuil zich gemakkelijk in voegen en naden vestigt. Bij de gietvloer is dat nooit aan de orde. En dat is wel zo prettig.

Fijn nieuws voor mensen met hooikoorts

De gietvloer geldt daarnaast als een hypoallergene vloer, en dat is goed nieuws voor mensen die te kampen hebben met een allergie of hooikoorts. De vloer is flinterdun, maar kan desondanks prima tegen een stootje. Met de gietvloer kun je, enigszins afhankelijk van de belasting, tussen de vijftien en twintig jaar vooruit. En ben je dan toe aan een nieuwe gietvloer, dan kan die in vrijwel alle gevallen bovenop de liggende vloer aangebracht worden.

Bedrijfsleven heeft vloercoating ontdekt

Ondertussen kiest het bedrijfsleven meer en meer voor de variant op de gietvloer in de vorm van vloercoating. Ook dit is een zeer dunne vloer. Het is echter ook een zeer sterke vloer, die naadloos en slijtvast is. Ook vloercoating heb je tegenwoordig in verschillende uitvoeringen en kleuren. Met vloercoating kies je voor een hygiënische vloer die bovendien bestand is tegen chemicaliën. Daarbij is ook vloercoating een vloer met uitstraling, ook niet onbelangrijk voor een kantoor of magazijn, want daar vind je steeds vaker vloercoating op de grond.

Je betaalt nooit de hoofdprijs voor de veelzijdige gietvloeren

En daarmee is de opmars van zowel de gietvloer als vloercoating voor het grootste deel verklaard. Daarbij betaal je voor beide vloeren nooit de hoofdprijs, waarmee nog maar eens een voordeel genoemd is. Heel lang was het onmogelijk een vloer te vinden die én mooi én functioneel was. Welnu, die vloeren heb je nu wel. Ze luisteren naar de namen gietvloer en vloercoating.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in