Interieurarchitect

Een coastal interieur voor een fris gevoel thuis

Ben je een echte zee- en oceaanfanaat? Kom jij tot rust wanneer je tenen in het zand zakken en de zoute lucht door je longen stroomt? Is de kust jouw natuurlijke habitat? Dan is een coastal interieur echt iets voor jou. Zo richt je je thuis in naar wat je het gelukkigst maakt en ben je omringd door elementen van de zee. Hoe je zo’n interieur voor elkaar speelt, lees je hier.

Jouw huis is geen boot, begin dus klein

Het geheim van een coastal interieur is niet om je huis er uit te laten zien zoals een boot, maar om genoeg elementen toe te voegen die verwijzen of hinten naar de zee. Je wil dus bijvoorbeeld een moderne keuken die elementen bevat die je doen denken aan de kust. Een schaaltje schelpjes bijvoorbeeld. Je kan ook rieten krukken of lampen toevoegen. Je kan ook een tapijtje leggen in het blauw, of met strepen.

Het kleurenschema van de kust

Je kan voor het grootste deel van je interieur het best blijven bij lichte en natuurlijke kleuren zoals wit en beige. Die doen denken aan het strand. Wissel dan af met felle koraalkleuren en pasteltinten zoals roze en geel. Dat doet denken aan schelpjes en de kleurrijke onderwaterwereld zonder te overheersen. Maar een centrale kleur die je ruimte richting beach vibe katapulteert, is uiteraard blauw. Je kan gaan voor diep, rijk, donker of lichtblauw. Daar kan je allemaal mee spelen. Aangezien blauw de dominante kleur is van de zee en van nature in veel tinten voorkomt, kan jij ook genieten van die vrijheid wanneer je blauw in je interieur verwerkt. Als je je koraal- en pasteltinten subtiel houdt, dan werkt dat heel mooi samen. Zo kom je tot het unieke gevoel van de kust, het strand, snorkelen en eilandjes.

Verlichting

Wie strand zegt, zegt zon. Licht is dus enorm belangrijk in een coastal interieur. Laat genoeg natuurlijk licht binnen en laat je ramen zo veel mogelijk onbedekt. Als je toch een vorm van privacy of controle wilt, kies dan voor specifieke raamdecor atie zoals horizontale lamellen. Dat schreeuwt vakantiehuisje, beachbar en villa aan de kust. Wanneer het donker wordt (of je de mogelijkheid niet hebt om zoveel ramen te installeren), zorg dan voor warm licht dat een ontspannen sfeer en de zon nabootst.

Accessoires

Voeg elementen toe zoals hout, jute, riet en bamboe die verwijzen naar de zee. Ook hier en daar een schelpje, zeester of drijfhout geven een subtiele verwijzing zonder overdonderd te zijn en te voelen als een souvenirwinkel.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in