Tuintips

Drie dingen die je kunt doen om jouw tuin zomerklaar te maken

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat het tijd is om de voor- en achtertuin op te knappen. Veel mensen kiezen ervoor om tijdens de lentemaanden alvast mee te beginnen, zodat zij lekker in de tuin kunnen zitten wanneer het echt warm begint te worden. Dit is heel verstandig, ook omdat het opknappen van een tuin best wat tijd kan kosten. Daarnaast brengen de warme zomermaanden vaak ook wat nadelen met zich mee. Door de warmte kan afval sneller gaan stinken. Het is dan ook verstandig om tijd te stoppen in een gft container reinigen voordat de zomer begint. Dit kun je ook uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Zo weet je zeker dat de container grondig wordt schoongemaakt en ontsmet. Wanneer je ruim een half jaar weinig hebt gedaan aan je tuin, betekent dit dus dat er aardig wat werk verzet moet worden. In deze blog lees je alles over de drie belangrijkste dingen die jij kunt doen om jouw tuin helemaal zomerklaar te maken.

Grondige reiniging

Door alle neerslag die gevallen is tijdens de herfst- en wintermaanden is het verstandig om te beginnen met een zeer grondige reiniging. Vaak zijn tuintegels en tuinmeubels erg vies geworden door de weersomstandigheden gedurende de koudere maanden. Voor het reinigen van meubels en tegels is het verstandig om een hogedrukspuit te gebruiken. Hiermee kun je eenvoudig grotere oppervlaktes schoonmaken, zonder dat dit veel tijd en energie kost. Je kunt afvalcontainers ook gemakkelijk schoonmaken met een hogedrukspuit en eventueel wat schoonmaakmiddel.

Tuinmeubels schoonmaken

Wanneer je de tuinmeubels hebt schoongemaakt met de hogedrukspuit is het belangrijk dat je deze nog even goed schoonmaakt met een vochtig doekje en eventueel wat schoonmaakmiddel om de laatste resten weg te halen. Vervolgens is het verstandig om de tuinmeubels op te bergen in de schuur of op een andere schone plek. Zo kun je de meubels eenvoudig in de tuin plaatsen wanneer je deze wilt gaan gebruiken en kun je er zonder zorgen kussens op leggen zonder dat deze vies worden.

Onderhouden van begroeiing

Het onderhouden van de begroeiing in de tuin is waarschijnlijk de klus die de meeste tijd zal gaan kosten. Het is daarom slim om hier op tijd mee te beginnen. Dit is natuurlijk deels afhankelijk van de hoeveelheid groen in de tuin en het soort planten die in de tuin staan. Tuinwerkzaamheden kunnen behoorlijk intensief zijn. Het is dan ook verstandig om deze werkzaamheden nog in het voorjaar uit te voeren, wanneer het nog niet te warm is. Zo kun je tijdens de zomermaanden genieten van een frisse tuin.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in