Tuinhuisjes/carports

De vele voordelen van een tuinhuis of blokhut

Het is geen verrassing dat men er steeds vaker voor kiest om een blokhut of tuinhuisje te laten plaatsen. Het laten plaatsen van een blokhut of tuinhuisje levert dan ook een hoop voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan extra ruimte om spullen op te bergen, maar dat is lang niet alles. In dit artikel gaan we verder op de voordelen in. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

De ideale opbergruimte

Zoals aangegeven in de inleiding, is een blokhut of tuinhuisje een ideale plek om spullen op een veilige manier op te bergen. Veel tuinmeubelen kunnen bovendien niet goed tegen het koude weer en daarom is het slim om ze ‘s winters binnen te zetten. Zo blijven ze langer goed en kun je er langer van genieten. In een blokhut of tuinhuis kun je natuurlijk ook fietsen, gereedschap of speelgoed kwijt. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit tuinhuisje? Ideaal!

De ideale ruimte voor jouw hobby

Een blokhut of tuinhuisje biedt natuurlijk meer dan alleen opslagruimte. Steeds vaker kiezen mensen er bijvoorbeeld voor om de ruimte te gebruiken voor hun hobby. Zo kan een tuinhuisje ideaal dienen als ruimte om te sporten (zeker nu de sportscholen gesloten zijn). Een blokhut of tuinhuis leent zich dan ook ideaal voor het plaatsen van fitnessapparaten en zo creëer je in een handomdraai je eigen mini-gym! Heb je liever een mini-spa met je eigen jacuzzi of bubbelbad? Dan kan dat natuurlijk ook. Een blokhut of tuinhuisje is er de perfecte plek voor!

Creëer een tweede woonkamer

Wij brengen maar al te graag tijd door in onze tuin. Soms wil het weer echter niet helemaal meewerken. Door je tuinhuisje in te richten als een tweede woonkamer zorg je ervoor dat je heerlijk van je tuin kunt genieten en hoef je je niet druk te maken om het weer. Richt het gezellig in met bijvoorbeeld een lekkere loungeset en zorg voor gezellige decoratie. Door te kiezen voor een blokhut of tuinhuisje met mooie openslaande, glazen deuren waan je je buiten, terwijl je lekker droog binnen zit!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je meer weten over tuinhuisjes? Neem dan eens een kijkje op de website van Fonteyn.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in