Meubelen interieur

De ideale zetel voor jouw living

De keuze van een nieuwe zetel is altijd een moeilijk beslissing. Kies je voor een L-zetel of een U-salon? Welke kleur gaat het worden? Wil je eerder een landelijke of een romantische stijl? Wij geven je enkele van onze favorieten, in de hoop jouw zoektocht naar een nieuwe zetel wat makkelijker te maken.

Zitbanken

Spreekt een zitbank jou aan? Wie wil gaan voor een chique, gedetailleerde en klassevolle zitbank, moet gaan voor een zetel in Engelse stijl. Een Chesterfield is dé bekendste Engelse zetel. De lederen uitvoering straalt pure luxe uit. Verder is een Chesterfield niet enkel een prachtige zetel, maar ook heel comfortabel. Wie niet genoeg kan krijgen van een bank kan ook nog een bijhorende fauteuil aanschaffen. De Engelse stijl kan je verder doortrekken in andere ruimtes zoals de eetkamer, door chesterfield eetkamerstoelen rond te tafel te plaatsen.

Hoekzetels

Ben je eerder fan van een eenvoudige interieurstijl met neutrale kleuren? Dan is een Scandinavische hoekzetel iets voor jou. Deze zetels hebben een hoog zitcomfort en zijn nog eens stijlvol ook. Denk aan een strakke basis met mooie aflijningen. Vaak zijn ze afgewerkt met een natuurlijk materiaal zoals hout. Dit soort zetel past dan ook perfect bij een interieur waar veel hout aanwezig is, aangevuld met kamerplanten. Pastelkleuren zijn bij dit soort zetels the way to go. Denk aan een zachtroze hoekzetel, afgewerkt met grasgroene sierkussens.

Fauteuils

Spreken Engelse zetels zoals een Chesterfield fauteuil je aan, maar wil je net iets moderner hebben in je living? Een fauteuil in een industriële stijl is jouw oplossing. Deze stijl kenmerkt zich door de unieke combinatie van een ruwe, functionele en moderne elementen. Dit komt doordat deze woningen vaak oude fabrieken zijn geweest. Je vindt er zwarte, bruine en rode kleuren terug, doordat het interieur bestaat uit bakstenen, beton of metaal. Daarom past een industriele fauteuil met een stoere uitstraling, gemaakt uit leer en afgewerkt met metalen poten perfect bij dit type woning. Ze zijn ideaal voor een woonkamer die iets kleiner is, waarvan de ruimte optimaal benut moet worden.

Vloerkussens

Bij personen waar hun woningkamer puur om gezelligheid draait, raden we aan om een vloerkussen te kopen in plaats van een zetel. Vloerkussens zijn héél comfortabel en geven een gemoedelijke sfeer aan je ruimte. Je vindt ze in allerlei leuke kleurtjes en vormen, waardoor je ongetwijfeld een vloerkussen zal vinden dat perfect bij je interieur past. Laat die filmavondjes maar komen!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in