Vloeren

De beste laminaattrends van 2022

Trends in laminaatvloeren hebben hun status behouden als het belangrijkste alternatief voor houten vloeren voor residentieel gebruik. Er worden enorme vorderingen gemaakt in de vloertechnologie, waardoor de beste laminaatvloeren meer dan ooit op massief hardhout lijken. De laminaatvloeren business is booming en lijkt niet in de komende jaren te stoppen! Vastgoedexperts noemen laminaatvloeren een van de beste opties voor het verhogen van de woningwaarde, voorafgegaan door natuurlijk een vinyl vloer, hardhout, steen en tegels. Laminaatvloeren bieden huiseigenaren bovendien een betaalbare manier om hun droomhoutlook te bereiken. Om je te helpen op de hoogte te blijven van de nieuwste stijlen, hebben we een lijst samengesteld met trends in laminaatvloeren en wat je kunt verwachten in 2022.

Vlekbestendig

Als je denkt dat waterdicht laminaat geweldig is, wacht dan tot je leert over vlekbestendig laminaat. Iedereen weet dat er gemorst wordt. Of ze nu worden veroorzaakt door kinderen, volwassenen of de hond, vlekken zijn onvermijdelijk. Laminaatfabrikanten wilden ervoor zorgen dat elke ondergrond bedekt was en maakten laminaatplanken die vlekbestendig zijn. Dit betekent dat wanneer er ongelukken gebeuren en deze snel worden schoongemaakt, je vloer geen vlekken krijgt. Het blijft er fantastisch en gloednieuw uitzien. De kans is groot dat vlekbestendig laminaat ook na 2022 nog trendy zal blijven, wie wil nu geen vloer die vlekken kan weerstaan? 

Reliëf

Voor de meest natuurlijk ogende laminaatvloer is de in reliëf aangebrachte oppervlaktestructuur de trend voor de laminaattrends van 2022. Een reliëf in registeroppervlak zorgt voor prachtige realistische houtstructuren door inkepingen te creëren om natuurlijke houtnerven na te bootsen die exact overeenkomen met de afbeeldingslaag van de laminaatplank. Door een warme, realistische textuur aan je vloer toe te voegen, zorgt het geregistreerde reliëf ervoor dat je laminaatvloeren eruitzien als volledig realistische houten vloeren tegen een lagere prijs dan massief hardhout. Deze trend is enorm in laminaatvloeren vanwege hoe realistisch de inkepingen op de plank lijken. Dit jaar geldt: hoe overtuigender, hoe beter. Deze textuur van vloeren zal ongetwijfeld 2022 en de komende jaren meegaan op basis van de betaalbaarheid en het uiterlijk.

Waterbestendig

Massief hardhout kan van alles zijn, maar waterdicht is daar niet één van. Dat is het mooie van laminaatvloeren! Je kunt namelijk een houtlook vloer kopen bij Floorhouse Antwerpen die budgetvriendelijk is en goed tegen vocht kan. De trend van waterdichte vloeren verovert de wereld stormenderhand, vooral met de instroom van waterdichte vinylvloeren op de markt. Laminaat gaat anders om met water dan waterdicht vinyl. Het oppervlak van laminaat is waterdicht, terwijl WPC/SCP-vinyl van boven tot onder waterdicht is. Als er water wordt gemorst en niet onmiddellijk wordt opgeruimd, houdt de vergrendelingsinstallatie van het laminaat vocht uit de ondervloer. Als er echter vocht van onder naar boven komt, of als er een overstroming is, kan het laminaat beschadigd raken.

Teruggewonnen houtlook

Uniek, duurzaam en groen, waarbij elke plank een verhaal vertelt, is het geen wonder dat teruggewonnen hout zo snel van de grond is gekomen. Teruggewonnen hout betekent het nemen van oude bouwmaterialen en hergebruiken. In wezen recyclen. Vaak is teruggewonnen hout afkomstig van terrasplanken, balken, schuren, enz. Hoewel, nu het zo populair is geworden, je teruggewonnen hout zult vinden van unieke bronnen zoals wijnvaten en meer. Natuurlijk kunnen laminaatvloeren de essentie van teruggewonnen hout niet echt nabootsen. Fabrikanten ontwerpen eenvoudig laminaatplanken immers om op teruggewonnen hout te lijken, omdat het nu zo populair is. Teruggewonnen hout raakt meestal van nature beschadigd. Laminaatvloeren met teruggewonnen houtlook bootsen die na met willekeurige schrammen, brandwonden, knopen en meer.

Licht 

Jarenlang werden lichtere vloeren gezien als verouderd of goedkoop. Dat is bij lange na niet meer het geval! Naarmate meer huiseigenaren het lichte, luchtige gevoel in hun huis omarmen, zul je een enorme opleving zien in lichte laminaatvloeren. Vooral blonde houtlooks kunnen je die lichte toets geven, met een tijdloze feel. Met licht gelamineerd hout zijn je decoratiemogelijkheden eindeloos. Je kunt gaan voor een chique, eigentijdse uitstraling of een rustieke, huiselijke sfeer, allemaal zonder je vloer te veranderen. Bovendien zorgt licht laminaat ervoor dat elke kamer groter en opener aanvoelt, vooral als je voor grote planken hebt gekozen. In tegenstelling tot witte vloeren, ziet licht laminaat er minder groezelig en vies uit, dus het geeft je het beste van twee werelden!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in