Interieurarchitect

5 tips om meer sfeer in huis te halen

Heb je net een nieuw huis gekocht? Wacht dan nog even met een verhuiswagen huren, want je wilt natuurlijk in een warme, sfeervolle droomwoning intrekken! En dat vergt wat voorbereiding. Wil je weten hoe je je van huis een “thuis” maakt? Lees dan snel verder!

1. Begin bij een warm kleurenpalet

Het kan zijn dat je tevreden bent met je net gestucte witte muren. Maar wil je een warmere sfeer in huis halen, dan is een goed kleurenpalet de basis! Ga bijvoorbeeld voor een accentmuur in een hippe, warme kleur. Een goede tip is om bij de bouwmarkt een aantal kleurstalen te kiezen die je mooi vindt en deze mee naar huis te nemen. Zo zie je hoe jouw gekozen kleuren eruit zien in het natuurlijke licht in plaats van onder de kille tl-lampen van de winkel. Of kies een aantal (passende) kleuren om je accessoires op uit te kiezen. Kleur maakt je huis vrolijker, levendiger en stijlvoller.

2. Voeg ronde vormen toe

Heb je een heel modern interieur? Dan is de kans groot dat je veel strakke meubelen in je woning hebt staan. Het ziet er lekker opgeruimd en strak uit, maar het is ook goed om juist wat ronde vormen in huis te halen. Hiermee maak je de uitstraling van je woonkamer of slaapkamer zachter en gezelliger. Je kunt bijvoorbeeld een ronde salontafel bij je moderne bank zetten, of een ronde spiegel ophangen om een hoekige muur te doorbreken. Een grote afgeronde spiegel zorgt er ook voor dat een kamer een stuk groter oogt. Je moet misschien even een bestelbus huren om deze in huis te halen, maar dan heb je ook wat! Ronde vormen maken je huis organischer, wat van nature prettiger aanvoelt.

3. Kies de juiste verlichting

Naast functionele verlichting, zoals een hanglamp boven de eettafel of spotjes in de badkamer en keuken, is het heel belangrijk om ook sfeerverlichting aan te brengen in je huis. Mooie wandlampen boven je bank of een toffe vloerlamp naast je bureau kunnen een ruimte er heel anders uit laten zien. Speel met licht in verschillende tinten, van warm tot koel, tot je de perfecte balans gevonden hebt.

4. Breng wat natuur in huis

Vergeet niet om wat planten en bloemen in huis te halen voor een natuurlijke sfeer. Grote planten zijn ideaal om een lege hoek op te vullen en direct stijlvol en gezellig te maken. Bloemen fleuren ook enorm op: plaats een volle vaas op de eettafel, salontafel of op een bureau. 5. Werk met verschillende materialen Mix verschillende materialen voor een gezellige uitstraling. Heb je veel harde materialen zoals hout, staal en beton in huis? Voeg dan wat zachte stoffen toe, zoals mooie gordijnen, een deken op de bank en een zacht vloerkleed. Dit verzacht de harde lijnen! Daarnaast voelt de kamer een stuk warmer aan. Met deze tips op zak maak je van jouw nieuwe woning in een mum van tijd een fijn thuis. Succes met decoreren!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in