Veranda en terrasoverkapping

5 redenen om te kiezen voor een lamellendak

Wilt u optimaal kunnen genieten van uw tuin en dat het hele jaar door? Kies dan voor een lamellendak als overkapping en zit bij (bijna) elk weer buiten.

Bent u van plan een terrasoverkapping te plaatsen? Dan zijn er veel verschillende keuzes die er gemaakt moeten worden. Gaat u voor een overkapping met volledig dag  of kiest u voor een lamellendak? Uiteraard hebben beide hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel geven we vijf redenen om te kiezen voor een lamellendak.

1. Volledig op maat

Lamellendaken bestaan in veel verschillende kleuren en maten waardoor het steeds op maat gemaakt kan worden van uw tuin en wensen. Gaat u voor een donkere look met zwarte lamellen en panelen? Of juist voor lichte look met wit of licht hout? Voeg verlichting, terrasverwarmers en zelfs een geluidsinstallatie toe om uw favoriete plekje in de tuin af te maken. Afhankelijk van de grootte kan u er een loungeset in kwijt of een eettafel met buitenkeuken.

2. Ook genieten in de regen

We hoeven het u vast niet te vertellen, maar de zomers in België gaan vaak gepaard met stevige regenbuien. Om hier op een slimme manier rekening mee te houden, komen lamellendaken goed van pas.  Wanneer de latjes volledig dicht kantelen, kan u droog en comfortabel buiten zitten. Is de regen voorbij? Dan kantelt u eenvoudig de latjes weer open om het zonnetje binnen te laten. Wist u dat u ook regensensoren kan laten installeren zodat uw lamellen automatisch sluiten bij de eerste druppels? Zo bent u gerust dat wanneer u niet thuis bent uw tuinmeubelen niet nat worden.

3. U kiest de hoeveelheid schaduw

Een lamellendak is oorspronkelijk ontworpen om op hete dagen in de schaduw te kunnen zitten of een beetje zon door te laten. Aan de hand van de afstandsbediening kiest u eenvoudig hoeveel licht u binnenlaat door de lamellen te kantelen. Wilt u optimaal kunnen genieten van de lichtinval? Dan bestaan er ook lamellendaken waarbij u de lamellen volledig kan openschuiven voor extra licht. …

4. Opwaardering van uw woning

Een investering in een lamellendak is automatisch ook een opwaardering van uw woning. Het is een investering in de toekomst. Een mooie tuin met een heerlijke plek om heel het jaar door te kunnen vertoeven, dat is waar kopers net dat beetje extra voor willen neerleggen. De investering zorgt dus niet alleen voor u voor extra woongenot, maar kan bij verkoop van uw woning ook het verschil maken.

5. Makkelijk om te gebruiken

Als laatste is een lamellendak zeer gemakkelijk om te gebruiken. Zoals eerder vermeld, kan u het bedienen met een afstandsbediening, maar is er ook de mogelijkheid om sensoren te installeren. In combinatie met uw domotica, kan u er zelfs voor zorgen dat uw lamellendak volledig automatisch meedraait met de zon.  De lamellen zelf zijn ook makkelijk schoon te houden, het hele jaar door, met water en wat zeep. U heeft er zeer weinig onderhoud aan. 

Bij deze dus vijf redenen om te kiezen voor een lamellendak bij het plaatsen van uw terrasoverkapping.
Bent u overtuigd? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Sun Invest voor een professionele plaatsing, volledig op maat.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in