Woonbesprekingen

Grote glaspartij speelt meer dan geslaagde eyecatcher bij renovatie

Een geringe gevelbreedte kan bij een renovatie voor problemen zorgen. Maar in Leuven ging architect Gregory Nijs handig om met dit obstakel. In de voorgevel plaatste hij een enorme raampartij, die meer is dan een geweldig geslaagde eyecatcher.
Ondanks de heel geringe gevelbreedte van slechts vier meter moest er in het woonhuis een gevoel van ruimte gecreëerd worden. Hiervoor werd gezorgd door gebruik te maken van grote glaspartijen aan de achterzijde en in het midden, die een maximale lichtinval garanderen.

Privacy

In een ingewerkt vertrekelement op een centrale locatie werden een bergruimte, douche en toilet ondergebracht. Tegelijkertijd is op die manier de nodige privacy verzekerd en is er geen inkijk van op straat.
Een grote uitstekende erker als blikvanger aan de voorzijde omvat ter hoogte van de woonkamer een leesbank en op slaapkamerniveau een bibliotheek.

Contrast

De klein formaat vezelcementleien in halfsteensverband zorgen ten slotte voor een erg mooi contrast met het homogene oppervlak van het glasvolume.
Identikit
Materiaal
  • Alterna lei 60/32 Donkergrijs
  • Geplaatst volgens de halfsteensverband dekking
 
Architect
klaarchitectuur bvba - Nijs Gregory - 3870 Heers


Bron: Eternit

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Populair over woonbesprekingen

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in