Win ‘Hot Water 4 Life’ met Belsolar

Zowel in nieuwbouw als in renovatie vormen zonneboilers met thermische zonnecollectoren de meest toegankelijke oplossing om te profiteren van de gratis energie van de zon. Je kunt op jaarbasis zowat 60% (en meer) van de energie besparen die nodig is om het water voor je bad, douche en keuken te verwarmen. Belsolar promoot de zonneboiler met de campagne: ‘Hot Water 4 Life’.
Een zonneboilerinstallatie bestaat uit een opslagvat en een aantal thermische zonnecollectoren op het dak. De thermische zonnecollectoren vangen het zonlicht op en zetten dit om in warmte. Die warmte wordt opgeslagen in het opslagvat van de zonneboiler en wordt vervolgens gebruikt om water op te warmen. De verwarmingsketel of het warmwatertoestel moet enkel nog bijverwarmen op het ogenblik dat er onvoldoende zonlicht beschikbaar is.
 
De bekendste toepassing van zonneboilerinstallaties is de productie van sanitair warm water voor bad, douche of keuken. Maar een zonneboiler kan ook gebruikt worden om uw huis te verwarmen (als bijverwarming van een cv) of om zwembaden te verwarmen.
 

Hot Water 4 Life

Per vierkante meter haalt een zonneboilerinstallatie van 5m² tot 2500 kWh nuttige zonnewarmte uit de zon. Dat is tot vier keer meer dan fotovoltaïsche panelen. Daarnaast spaar je met een zonneboilerinstallatie aanzienlijk veel gas of stookolie die je anders zou gebruiken voor de waterverwarming uit: gemiddeld 55 m³ gas en 60 liter stookolie per vierkante m² zonnecollector per jaar. Wanneer je verwarming en sanitair waterverwarming combineert, kan de jaarlijkse besparing tot 35% van de totaal benodigde energie bedragen. 
 
Kortom: met een zonneboiler hebben jij, je portemonnee en het milieu altijd prijs en dat een leven lang. Precies om deze ‘altijd prijs’-gedachte te promoten grijpt Belsolar, de sectorassociatie van fabrikanten en verdelers van zonneboilers, de Batibouwperiode aan als startmoment voor een nieuwe campagne: win ‘Hot Water 4 Life’. 


Meer info: Paleis 10 en 12 – stands Belsolar-leden of www.belsolar.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in