Van Marcke legt nadruk op hernieuwbare energie

Van Marcke legt op BIS – via het team van de firma Binnebeek – de nadruk op hernieuwbare energie: warmtepompen, zonnepanelen, fotovoltaïsche panelen en pellets. Om al deze technieken samen te laten werken, stelt Van Marcke het multi-energievat CTC EcoZenith i550 PRO voor.
 
De intelligente ‘Plug and Play’-tank CTC EcoZenith i550  is een tank met een allesomvattende ingebouwde regeling. Op deze tank kunnen verschillende warmtebronnen worden aangesloten. Men kan tot drie warmtepompen, een ketel, een houtketel en zonne-energie doen samenwerken. De regeling stuurt de verschillende warmtebronnen aan voor de optimale werking.
 
Daarnaast beschikt de tank over twee elektrische weerstanden die eveneens door de regeling gestuurd worden. Hun vermogen kan men instellen tussen 0 en 18 kW in verschillende trappen. De ingebouwde regeling stuurt standaard tot drie verwarmingskringen aan, alle drie de kringen met een eigen weersafhankelijke regeling. Naast zijn functie als buffervat voor verwarming staat deze tank ook in voor de bereiding van sanitair warm water, rechtstreeks of met een sanitaire omlooppomp. Het sturen van een extern voorraadvat voor sanitair warm water kan eveneens via deze regeling.
 
Circulatiepompen voor de zonnecollectoren worden via een PWM-signaal gestuurd, waardoor men nog meer gratis energie uit de zon kan halen.
 
Functies als vakantiemodus, vorstbeveiliging, nachtverlaging, extra sanitair comfort, relaistest, ..; zijn allemaal standaard in de ingebouwde regeling. Daarnaast is de tank bijzonder goed geïsoleerd met 90 mm PU.
 
Van Marcke: Hal 2 - stand 2132 of www.vanmarcke.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in