Vaillant lanceert warmtepompboiler

Vaillant lanceert op Batibouw 2015 de aroSTOR VWL 290, een warmtepompboiler voor warmwaterproductie om de gratis warmte uit de lucht te gebruiken. Daarnaast vestigt de verwarmingsproducent de aandacht op de garantie van vijf jaar op de condensatiegasketel ecoTEC plus.
Vaillant heeft een zeer uitgebreid assortiment verwarmingssystemen op basis van gas of stookolie. Als antwoord op de technologische vooruitgang in verwarmingssystemen en op de behoefte om duurzame energiebronnen en een hogere levenskwaliteit te combineren, slaat Vaillant resoluut de weg in van de hernieuwbare energie.
Met de warmtepompboiler aroSTOR VWL 290 wordt warmwaterproductie dankzij de warmtepomptechnologie heel ecologisch en goedkoop. Het systeem haalt 75% van de nodige energie uit de lucht. Met een van de hoogste COP-waarden (Coëfficiënt Of Performance) in België (3,03 A7/W55 volgens de EN 16147-norm of 4,00 A15°/W45°C volgens de EN 255-norm) is de aroSTOR VWL 290 ideaal voor nieuwbouw of renovaties.
 

Compromisloze oplossing

De aroSTOR VWL 290 is een compromisloze oplossing voor warmwaterproductie in nieuwbouwwoningen. Hij past bijvoorbeeld perfect in passiefhuizen of lage-energiewoningen, waar de behoefte aan sanitair warm water vaak groter is dan de behoefte aan verwarming. Voor recente constructies, waar de luchtdichtheid almaar belangrijker wordt, heeft Vaillant zelfs een aerolische kit ontworpen met verschillende nuttige accessoires om de warmtepompboiler luchtdicht met de buitenlucht te kunnen verbinden.

Korte terugverdientijd

De warmtepompboiler aroSTOR VWL 290 is ook een ideale vervanger voor een oude elektrische boiler. Dankzij de intrinsieke prestaties en het lagere verbruik is dit een voordelige investering. Het bewijs in cijfers: een gezin van vier personen verbruikt 200 liter warm water per dag. Om dit sanitair warm water te produceren met elektriciteit is 3400 kWh vereist, wat neerkomt op € 680 per jaar (0,20 eurocent/kWh).
Om hetzelfde volume warm water te produceren met een thermodynamische boiler en een warmtepomp zal de prijs 680/3,03 of € 230 bedragen.

  • Prijs van een elektrische boiler: +/- € 1000 excl. BTW
  • Prijs van de aroSTOR VWL 290: € 2350 excl. BTW
Het prijsverschil bedraagt ongeveer € 1350, voor een besparing van € 450 per jaar. De investering is dus terugbetaald na amper 3 jaar.

Als het warm water 's nachts wordt geproduceerd, bij nachttarief, zal deze boiler dan na iets meer dan 4,5 jaar terugbetaald zijn. Het blijft dus een interessante investering.
 
De aroSTOR VWL 290 beschikt over een vat vervaardigd in geëmailleerd staal (vijf jaar garantie) met een magnesiumanode als bescherming tegen corrosie en met een uitstekende thermische isolatie (0,7 kWh/24 uur). Hij is uitgerust met legionellabescherming en vorstbeveiliging. Hij blijft werken tot een temperatuur van -7°C, en de warmwaterproductie is verzekerd dankzij een elektrische weerstand.
De aroSTOR VWL 290 is beschikbaar in twee versies:

  • aroSTOR VWL B 290/4 (adviesprijs excl. BTW: 2350 €) met bijverwarming via een elektrische weerstand van 2,2 kWh of via een combiketel.
  • aroSTOR VWL BM 290/4 (adviesprijs excl. BTW: 2500 €) met een extra spiraalvormige warmtewisselaar die bijverwarming mogelijk maakt via thermische zonnepanelen onder druk (auroTHERM VFK 145) of via een solo ketel.
 

Vijf jaar garantie op de ecoTEC plus condensatiegaswandketel

De ecoTEC plus is een condensatiegaswandketel met een modulerende brander die een bereik heeft tussen 20 en 100% van het vermogen van de ketel. De ketel condenseert ook voor de warmwaterproductie. Dankzij deze twee eigenschappen bespaart u tot 35% op uw gasfactuur in vergelijking met een klassieke ketel. Dankzij de geïntegreerde hoogrendementspomp en de vernieuwde elektronica kunt u met de ecoTEC plus tot € 75 elektriciteit besparen per jaar.
Vaillant is overtuigd van de kwaliteit van zijn product en biedt tot 30 juni 2015 vijf jaar garantie op de ecoTEC plus.


Meer info: Paleis 12 – stand 403 of www.vaillant.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in