UNIPUR dakelementen bieden ultraslanke dakisolatie

Unilin, division insulation presenteert tijdens Batibouw 2015 het nieuwe UNIPUR dakelement. Het sandwichpaneel springt in het oog omwille van zijn ultraslanke en hoog performante dakisolatie.
De Unipur-dakelementen hebben een uitzonderlijk lage lambdawaarde van 0,023 W/mK omdat de isolatie aan de boven- en onderzijde voorzien is met een gas- en dampdicht alu-laminaat. Hierdoor wordt het warmteverlies beperkt en de isolatiewaarde van het dak aanzienlijk verbeterd.
Dankzij de hoge isolatiewaarde is het mogelijk om met de vernieuwde Unipur dakelementen nog slanker te isoleren en toch te beantwoorden aan de vereiste U-waarde (isolatiewaarde). Een isolatiedikte van 17,5 cm volstaat immers om een U-waarde van 0,19 à 0,20 te halen.
Naast een optimale isolatiewaarde is ook de luchtdichtheid verzekerd. Het correct opspuiten van de naden met Uniflex flexibel PU schuim is eenvoudig uit te voeren en garandeert een ononderbroken isolatie.
 

Kant-en-klare afwerking

Met Unipur is het dak niet alleen slank en luchtdicht geïsoleerd maar ook meteen afgewerkt aan de binnenzijde. De dakelementen vragen immers weinig tot geen extra afwerking eens ze geplaatst zijn. Unipur dakelementen zijn geprefabriceerd en eenvoudig te plaatsen waardoor het risico op foute plaatsing aanzienlijk verkleint.
 
Meer informatie: paleis 5 – stand 5209 of www.unilininsulation.com

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in