Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

Voer regen- en poetswater in stijl af

De actuele tuin vraagt liefst zo min mogelijk onderhoud. In de lijn met die verwachting, winnen afvoergoten almaar meer aan belang. Ze vangen niet alleen regenwater op, maar maken het onderhoud van het terras veel eenvoudiger. Het aanbod is aangepast aan alle mogelijke toepassingen en esthetische wensen.


De tuin groeide uit tot een idyllische omgeving waar we ontstressen na de zware dagtaken. We zien het tegenwoordig als een verlengstuk van de living, liefst met zo weinig mogelijk onderhoud. Deze evolutie geeft aan waarom afvoergoten een begrip werden bij de aanleg van de buitenverharding. Ze vangen niet alleen hemelwater op, het terras reinigen wordt kinderspel met een eenvoudige aftrekker. Aanvankelijk werd de vraag beantwoord met geulen met een klassiek sleufrooster uit verzinkt staal. Ondertussen is er een aanbod naar de persoonlijke wensen en de toepassing van iedereen. Discrete sleufgoten en gepoederlakte roosters brengen een esthetische meerwaarde. Zelfs bij de praktische afvoerputjes voor onder het kraantje zijn dezelfde rooster- en sleufdesigns herkenbaar. Alles is in harmonie!


Sleufgoten

In moderne tuinontwerpen wordt almaar vaker gekozen voor een lijnafwatering met een fijne sleuf in plaats van het klassieke rooster. Aco lanceerde deze trend wereldwijd en innoveert zijn aanbod met oog voor plaatsings- en gebruiksgemak. Een perfecte inbouw tegen glasgevels, dorpels, muren of de rand van een (bestaand) terras is mogelijk. De discrete afvoergoten zijn zelfs te integreren voor de dorpel van de garagepoort. Zo is deze makkelijk schoon te maken. Flexibiliteit geldt ook naar onderhoud, want toegangs- en inspectieluiken, deze laatste al dan niet in combinatie met een zandvanger, houden het geheel zeer toegankelijk tot aan de aansluiting op de riolering. De toegangsluiken kunnen naar keuze betegeld worden of we kiezen als bouwheer voor een volle afdekking. De uitvoeringen in verzinkt staal, of inox als er een zwembad in de buurt is met agressieve chloordampen, hebben een uitgesproken grijstint. Daarom is er nu een antraciet gepoederlakte versie die perfect in balans ligt met de donkere accenten in kleiklinkers en natuursteen. Zo is er een aanbod voor iedereen, want smaken verschillen.
Soms vraagt een toepassing een specifieke vormgeving. Voor grotere hellende vlakken, bij ondergrondse garages bijvoorbeeld, zijn er bredere goten met maasroosters die een grote inloopcapaciteit hebben om overschietend water te voorkomen. Maar dan gaan we expliciet de functionele toer op, al wordt vrijwel het hele aanbod meer esthetisch gekruid ...


Antraciete roosters

De hoogwaardige antraciet-coating wordt nu ook toegepast op de klassieke, verzinkte roosters, zo krijgen deze een designfunctie. Ze fungeren als stijlelement centraal in de verharding, om een eentonig tegelpatroon te doorbreken, of aan de zijkant als overgang tussen terras en gazon. Eyecatcher blijft evenwel het inox lengtestaafrooster...


Vloerafvoerputjes met hetzelfde rooster- of sleufdesign

Iedereen heeft wel een kraantje aan de achterdeur. Het is praktisch er een afvoerputje onder te plaatsen, zo kan je er snel een emmer afvalwater in kwijt. Voorheen werd er een lelijk, weinig duurzaam pvc-putje geplaatst. Toch zonde als er dan een dure, mooie blauwe hardsteen naast ligt. Vandaag biedt Aco een kwaliteitsvol gamma afvoerputten, met roosterdesigns en kleuraccenten die terug te vinden zijn bij de afvoergoten. Zo heeft de Bluestone vloerafvoerput, met betegelbaar deksel, een omlopende sleuf die dezelfde discrete aanblik biedt als de sleufgoten. De Gallo afvoerput is dan weer verkrijgbaar met een inox lengtestaafrooster of een verzinkt rooster, al dan niet antraciet gepoederlakt. Een ander praktisch concept is de afwaterende vloerbak met inliggende voetmat, vuil blijft buitenshuis en kuiswater van binnen wordt handig afgevoerd.

Meer info: ACO Passavant
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in