Tuinplanning

Tuinfeest organiseren? Tips voor een geslaagd feest!

Tuinfeest organiseren? Tips voor een geslaagd feest!

Een leuk tuinfeest organiseren lijkt een hele klus. Hoe zorg je ervoor dat alles goed verloopt en de weergoden geen roet in het eten gooien? Met deze praktische checklist vol tuinfeest-ideeën geef je gegarandeerd een tuinfeest waar je fier op kunt zijn!

Catering: zelf doen of uitbesteden?

Ga je een tuinfeest organiseren dan dien je na te denken over wat je de gasten voorschotelt. Je kunt jezelf een dagje opsluiten in de keuken, maar er zijn ook andere mogelijkheden:
 

  • Je kunt bijvoorbeeld een professioneel cateringbedrijf inhuren. Dat scheelt tijd, maar er hangt wel een prijskaartje aan.
  • Je kunt ook een zogenaamd ‘bring your own’-feestje organiseren, waarbij iedereen iets lekkers meeneemt. Dit scheelt in de kosten, in de tijd en is meestal een stuk gevarieerder dan de gemiddelde cateraar.
  • Je kunt een ‘bring your own’-feestje combineren met een barbecue. Een dergelijk barbecue-feest organiseren is zeer eenvoudig. Laat iedereen zijn favoriete vlees, vis of vegaburgers meenemen. Niet duur, praktisch en heel gezellig! Wil je een uitgebreide barbecue organiseren? Tips vind je op de website van Leen Bakker.

Houd bij tuinfeesten rekening met het weer

Wie in zijn of haar tuin een feest organiseren wil, moet rekening houden met de weergoden. Haal daarom artikelen in huis die de gasten beschermen. Hieronder enkele tuinfeest-tips voor alle weersomstandigheden: 
 

  • Hoge temperaturen? Zorg voor parasols zodat uw gasten niet in de brandende zon hoeven te staan.
  • Wordt het een groot feest? Schaf dan een groot zonnezeil aan.
  • In Vlaanderen moet je altijd rekening houden met regen. Zet een mooie grote partytent op: daar kun je het feest voortzetten als er een bui valt.

Op de dag van het feest nog snel wat in huis halen? Leen Bakker levert partytenten, parasols en terrasverwarmers direct uit voorraad!.

Tuinfeesten organiseren? Denk aan decoratie en verlichting!

Als je een tuinfeestje organiseren wil, is het verstandig om goed na te denken over de aankleding. Die bepaalt uiteindelijk de sfeer. Wat tips:

  • Voor een chique effect, plaats je een bosje bloemen op ieder tafeltje. Zeer geschikt als je bijvoorbeeld een communiefeestje organiseren wilt.
  • Breng extra sfeer door kaarsjes te plaatsen.
  • Gebruik je liever geen kaarsen? Kies dan voor passende sfeerverlichting in de tuin. Feest vieren als de avond valt, verandert zo in een sprookjesachtige ervaring!

Bron: Leen Bakker

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in