Tuin uit Duffel is de mooiste van Vlaanderen

De tuin van de familie Van Rompaey-Degraef uit Duffel is door producent van tuingereedschap Bosch uitgeroepen tot de mooiste tuin van Vlaanderen. De jury met tal van tuinspecialisten koos unaniem voor de sterke structuur, afwisselende beplanting en gedurfde ideeën van het Duffels stukje groen.

 

Doorslaggevend voor de jury was het opmerkelijke ontwerp van de tuin: een sterke structuur met strakke lijnen, zonder te strak en eentonig te worden, en met ruimte voor natuurlijkheid. De winnende tuin toont ook een heel afwisselende beplanting en gedurfde ideeën. Zo worden roestige metalen bakken gebruikt als omlijsting van bomen die met hun voeten in een vijver staan.


Natuurlijke vijver

Naast mooi is de tuin in Duffel ook weldoordacht. De aarde van de vijver werd hergebruikt, wat een ecologisch pluspunt is. Daarenboven is de vijver op een natuurlijke manier aangelegd in de kleigrond, waardoor het een toevluchtsoord wordt voor dieren zoals salamanders en kikkers. Dieren die niet meer terecht kunnen in de verdwenen kleiputten uit de streek van Duffel.


Tuinpassie

“Hoewel strakke lijnen de structuur bepalen, krijgt de natuur ook speelruimte in de tuin”, vertelt Elke Teirlinck van Bosch Tuingereedschap. “Dit vraagt om een intensief onderhoud, maar voor de bijzonder gedreven tuinliefhebbers vormt dat geen probleem. En dat is nu juist de tuinpassie die wij met onze wedstrijd willen belonen.”


Prijzenpakket

Het onderhoud van de tuin wordt voor de winnaars alvast een stuk minder intensief dankzij het Bosch prijzenpakket ter waarde van 2 000 euro. Dit pakket bestaat onder meer uit draadloos tuingereedschap op basis van lithium-iontechnologie, zoals een Isio buxus- en grasschaar, een Rotak gazonmaaier en een AHS heggenschaar. Bosch was in 2007 de eerste fabrikant die deze vernieuwende technologie in zijn tuingereedschap toepaste. De geschonken Isio buxus- en grasschaar was het miljoenste stuk van het lichtgewicht toestel dat de deur uitging. De lithium-iontechnologie zorgt ervoor dat je kan werken zonder kabels en zonder benzine maar met volle accukracht en een gering gewicht, zodat je meer vrijheid en gemak krijgt bij het tuinwerk. De mooiste tuin van 2008 zal er dus ook de volgende jaren piekfijn bijliggen.
De tuin van de winnaars wordt ook uitgebreid besproken in het magazine Tuinen inspired by Feeling Wonen. Het nummer met die reportage ligt vanaf nu in de winkel en kan via de link besteld worden.

Meer info: Bosch

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in