Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

TopX Genieten in tuin of op terras

Op terras of in de tuin genieten wordt nog gemakkelijker met onze top 3 van tuinmaterialen: fluweelzachte terrastegels van Stone & Style, mooi vormgegeven afvoergoten van ACO en hedendaagse terrasoverkappingen van Renson.

Fluweelzachte terrastegels

Een mooi terras begint bij de basis: de juiste – en natuurlijk mooie – terrasverharding. Megategels met een fluweelzachte look zijn wat terrasverhardingen betreft echte aandachtstrekkers. Met hun strakke lijnen, aaibare textuur en intense kleuren stelen ze gegarandeerd de show op jouw terras. Wist je trouwens dat de Megasmooth tegels van Stone & Style ondertussen het mooie weer maken in de tuinen en op de balkons van trendy designhotels? En ook de ‘rich and famous’ gebruiken deze tegels – designed in Belgium – in en rond hun huizen.

Als het terras en alle verharde tuinelementen daar rond één chique totaalplaatje mogen vormen, dan kun je ook opsluitbanden, trapelementen of zwembadranden in de Megasmooth-stijl bekomen. Qua uitstraling en textuur kennen deze elementen net dezelfde elegante robuustheid als de Megasmooth tegels.

Meer infoStone & Style 

Terras onderhouden in stijl

Onze tuin is uitgegroeid tot een volwaardig verlengstuk van de leefruimte. Maar die tuin of dat terras moet een onderhoudsvriendelijke plek zijn. Want dan hebben we meer tijd om te genieten. Afwateringsmodules in de terrasverharding maken het ons hierbij gemakkelijk. ACO Passavant heeft dat goed begrepen: dankzij hun afvoergoten is het terras onderhouden kinderspel. Bovendien zijn de ACO afvoergoten en roosters verkrijgbaar in moderne designs. Dit design geeft  een esthetische meerwaarde aan de verharding.

Daarnaast kun je het design van afvoerrooster of afvoersleuf ook doortrekken in de afvoerput onder de tuinkraan of het kraantje aan het terras. De kleuren van de afvoerroosters en sleuven kun je eveneens afstemmen op de kleur van je terrastegels of op de kleur van het buitenschrijnwerk.

Meer info: ACO Passavant

Terrasoverkapping moderne stijl

We kijken op dit ogenblik halsreikend uit naar zon en warmere temperaturen, zodat ons leven buiten weer kan beginnen. Wil je niet wachten, dan zorgen de terrasoverkappingen Algarve, Camargue of Lagune van Renson er voor dat je buiten geen last hebt van zon of regen, als je dat niet wilt.

De Lagune terrasoverkapping heeft een geïntegreerde windvaste, waterdichte maar lichtdoorlatende dakzonwering. Die zonwering boven het hoofd kun je afhankelijk van het weer openen of sluiten. Bij de terrasoverkappingen Camargue of Algarve bepaal je de invloed van de zon via roteerbare aluminium lamellen. Regen op het doek of de lamellen verdwijnt via een ingebouwd afwateringssysteem.

De terrasoverkappingen kun je verder uitrusten met geïntegreerde verlichting, één of meerdere verwarmingselementen en flat panel speakers voor je favoriete muziek. De terrasoverkappingen van Renson geef je een persoonlijke toets met Fixscreen-zonweringen, glazen schuifwanden of Loggia-schuifpanelen.  Buiten leven het hele jaar door – het kan dus echt, dankzij een volledig afsluitbare terrasoverkappingen.

Meer info: Renson

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in