Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

TopX: een terras in stijl

Droom je van een idyllisch terras met grote tegels, een sierlijke afvoerput, een zonnescherm, dat voor afkoeling zorgt en een eyecatcher, zoals pakweg een kleurige regenton? Dan moet je zeker onze nieuwe TopX bekijken, want Ebema, ACO Passavant, Harol en Graf bedienen je op je wenken.

Inspirerende tegels

De Stone & Style Megategels zijn anders dan gewone verhardingen. Het zijn sfeermakers die uitblinken door hun kwaliteit en hun veelzijdigheid. Ideaal voor mensen die belang hechten aan een elegante, gesofisticeerde sfeer buitenshuis. Of je een voorkeur hebt voor tijdloos of liever eigentijds, Megategels zijn zo veelzijdig dat je je verbeelding rustig de vrije loop kunt laten bij het vormgeven van je gedroomde buitenruimte.
 
Omdat de Megategels Rockstone onmiddellijk na productie een bijzonder ‘uitwas procedé’  ondergaan, beschikken ze over een rijke schakering aan gebruikte natuursteengranulaten hetgeen een verleidelijke flonkering in het oppervlak teweeg brengt. De strakke lijnen van de Megategel Carreau en de serene tinten geven uw tuinontwerp gelijk een harmonieuze en klassevolle uitstraling.
 
Megategels laten je bovendien toe een buitenruimte te realiseren waar je perfect kunt spelen met andere harde of natuurlijke materialen om prachtige, verrassende effecten te creëren. Mix ze met de andere toppers uit de Rockstone of Carreau collectie (klinkers, trappen, muurelementen, banden) voor een visuele totaalbeleving.

Meer info: Stone & Style by Ebema

Onder het kraantje

Bepaalde punten in of rondom het huis vragen een efficiënte en esthetische afwatering. Habitos.be brengt je regelmatig tal van innovaties met oog voor gebruiksgemak, van duurzame kloksifons tot vloerbakken met voetmat voor aan de achterdeur, waarin je het kuiswater van binnen makkelijk kwijt kan. Je kunt ze integreren in de meest uiteenlopende types verhardingen, van kleiklinkers en keramische tegels tot blauwe hardsteen.

Dit kleine zijterras aan de achterdeur heeft een waterkraantje voor de kuistaken of voor het besproeien van de tuin. Uiterst praktisch is het dan als hier een afvoer wordt voorzien die voldoende breed is, zo kan je snel een emmer leeggieten en blijft overtollig water niet op de verharding staan. De bouwheer koos voor duurzaamheid met de vorstbestendige, polyesterbetonnen afvoerput met een inox lengtestaafrooster.

Een standaard klokputje uit PVC zou snel zijn kleur verliezen en brokkelt met de tijd af, wat zonde zou zijn naast de mooie hardsteen. Het lengtestaafrooster is niet alleen mooi, maar biedt ook ideale sleufbreedten die het water van de kraan zonder veel spatten opvangen en tegelijkertijd de binnenkant van de put goed afdekken. Rooster en waterslot zijn handig uitneembaar om, indien gewenst, een volledige afvoercapaciteit te bekomen.

De vloerafvoerput is makkelijk vast te zetten in de stabilisé die dienst doet als ondergrond voor de blauwe hardsteen. De bovenkant komt, samen met de tegels, net onder de waterkeringslijn van de woning om opstijgend vocht in de muren te voorkomen.

Meer infoACO Passavant

Stijlvol zonnescherm 

Wanneer de zon schijnt, gaan we op zoek naar schaduw en verkoeling. Daarom pakt Harol uit met een nieuw zonnescherm, de BX270. Met het ontwerp van het BX270 zonnescherm zette Harol voluit in op een strak en stijlvol design. Dit is een innovatie waar iedereen die houdt van een moderne en minimalistische woning en dito zonwering op gewacht heeft.

Met zijn strakke vormgeving en beschikbaarheid in alle ral- en structuurlakken met verschillende glansgraad, staat de BX270 borg voor een harmonieus gevelbeeld. De vertrouwde functionele en technische troeven van BX260 werden behouden, maar de aanblik van de volledig gesloten kast verandert compleet. Dat is te danken aan een splinternieuwe zijconsole in aluminium gietwerk, een stijlvol inox geborsteld logo en een bijzonder strakke lijn van de voorlijst met geïntegreerde waterafvoer.

Dankzij zijn slanke vorm bijvoorbeeld, springt de kast amper 15 cm uit de muur. En via de brede muurconsoles is het op praktisch iedere achtergrond monteerbaar. Verder zorgt het gesloten cassettesysteem dat het doek volledig beschermd is tegen regen of wind. Tot een breedte van 6 meter steunt BX270 op 2 knikarmen, vanaf 6-7 meter is het scherm uitgevoerd met 3 armen en bij gekoppelde schermen (tot een breedte van 12 meter) worden 4 armen gemonteerd.

Meer info: Harol

Regenton met kleur

De oude vertrouwde regenton past prima bij de huidige trend van duurzame tuinen. Maar waarom altijd kiezen voor dezelfde groene en bruine modellen?
 
Moderne ontwerpers laten zien dat het ook anders kan. Het Duitse Graf stelt zijn nieuw gamma decoratieve regentonnen voor. Voor het ontwerpen van deze moderne “Color-line” regentonnen werd een beroep gedaan op de designer Felipe Morgado.

Deze hoogwaardige en stijlvolle regenwaterton kan geleverd worden in 5 trendy hoogglanskleuren en bevatten eveneens een geïntegreerde plantenschaal. Met een inhoud van 400L paart deze stijlvolle regenton het nuttige aan het aangename.
 
Meer info: Graf - Van Wauwe Plastiek

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in