Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

Techniseal: tuinboorden eenvoudig afwerken

Wie dit voorjaar nieuwe klinkers of straatstenen wil aanleggen, kan op een eenvoudige manier voorkomen dat de oppervlakten overwoekerd worden met gras. Techniseal heeft hiervoor een boord ontwikkeld die ook afgeronde belijningen aankan.


Kaarsrecht en afgerond

Techniseal, wereldwijd bekend om zijn voegen, schoonmaak en bescherming van tegels en straatstenen, stelt vandaag een nieuw en hoogwaardig innovatief product binnen haar gamma voor: de boord voor het afsluiten van de randen van tegel- en straatsteenoppervlakken.
Dankzij deze boord worden tegels en straatstenen mooi en proper op hun plaats gehouden, en worden kaarsrechte lijnen of harmonieuze afrondingen kinderspel. De Techniseal boord verrijkt het Techniseal productengamma en verzekert, samen met de polymeervoegen (HP voor drainerende en ND voor niet-drainerende ondergrond) de stabiliteit en de lange levensduur van buiteninrichtingen.
Uit respect voor het milieu werd de Techniseal boord voor tegels en straatstenen vervaardigd uit 100% gerecycleerd polypropeen. Zijn fabricage door middel van een spuitgietprocédé maakt dit product bovendien uiterst duurzaam en betrouwbaar.


Lange ankerpunten

De Techniseal boord maakt het plaatsen van tegels en straatstenen in een rechte lijn of in een harmonieuze boog aanzienlijk makkelijker. Bovendien houdt ze, eenmaal als ze met haar 25 cm lange ankerpunten uit gewrongen staal in de grond vastgemaakt is, alle krachten tegen waar tegels en straatstenen aan blootgesteld kunnen worden. De omliggende vegetatie maakt haar ook onzichtbaar, wat voor een propere, directe en esthetische overgang zorgt met de andere materialen.
Door haar flexibiliteit volgt ze bovendien de bewegingen van de grond zonder ooit te scheuren, en biedt zo een uitstekend alternatief voor gemetste boorden.


Eenvoudig te plaatsen

De Techniseal boord is makkelijk te plaatsen op om het even welke ondergrond (zand, grind, een dunne deklaag, enz.). Om perfecte hoeken en zuivere ronde lijnen te krijgen, volstaat het om de plastic verbindingsstukken door te knippen en nadien in de gewenste hoek in elkaar te schuiven.
Op een oppervlak dat licht belast wordt (terrassen, tuinpaden, ...), wordt aangeraden om de ‘reguliere’ plaatsing toe te passen. In dit geval wordt de boord rechtstreeks tegen de steen geplaatst, en vervolgens in de ondergrond vastgemaakt. Voor zwaar belastte oppervlakken wordt de ‘omgekeerde’ plaatsing aangeraden. Hierbij wordt de boord op een kleine afstand van en onder de tegel vastgemaakt. In dit geval wordt de boord ook voor de tegels en straatstenen geplaatst.
Voegen gebeurt altijd nadat boord en tegels of stenen geplaatst werden.

 

Info: Techniseal

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in