Terras & verhardingen

Slim omgaan met regenwater

Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
De oprit is het visitekaartje van elk huis en vraagt om een correcte afwatering. Het klimaat trakteert ons vandaag immers steeds vaker op stortbuien en stormweer waardoor de rioleringen de piekmomenten niet meer kunnen verwerken.
Het water kan onvoldoende infiltreren in de bodem en riolen raken overbelast met als gevolg dat opritten, straten, beken en rivieren kunnen overstromen. Wateroverlast in steden is dus een groeiend probleem. Een nieuwe regelgeving legt op dat tuinen, opritten, patio’s, ... dienen te worden voorzien van waterdoorlatende bestrating.

Een uniforme wetgeving over het vasthouden, bufferen en laten infilteren van hemelwater bestaat er tot op heden niet. Momenteel zijn de verplichtingen voornamelijk lokaal gebonden.

Eco Solutions

Regenwater in de grond laten sijpelen is verplicht bij de (her)aanleg of uitbreiding van een ondoorlatende verharding, met een nieuwe oppervlakte groter dan 40 m², zoals een oprit of terras. De waterpasserende tegels van het Stone & Style Eco Solutions gamma vormen de perfecte oplossing, met aandacht voor functionaliteit en esthetiek.

Ook voor een oprit of tuin zonder waterproblematiek vormt het Eco Solutions gamma een ideale manier om ecologische en gesofisticeerde bestrating te combineren. Ook Megategels kunnen dienst doen als waterpasserend oppervlak indien er 10% open voeg voorzien is.

Meer info: Stone & Style

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in