Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

Slim afwerken met Knauf

Het terras of de oprit in een handomdraai als nieuw? Voegen tussen natuurstenen of gipsplaten professioneel afwerken? Voor nieuwbouw of renovatie, Knauf biedt met de nieuwe oplossingen RenoStone, EasyJoint en Filler Pasta telkens dezelfde troeven: snel, efficiënt en duurzaam, zonder dure of ingrijpende maatregelen. Ideaal om voor de zomer het huis binnen én buiten in ‘optima forma’ te brengen.

 

RenoStone: Een nieuw terras in 3 uur

Na een lange herfst en winter liggen klinkers of betonstenen er dikwijls bij alsof ze hun beste tijd hebben gehad. Mos en algen op het terras, olievlekken en strooizout-verkleuringen op de oprit: soms heb je zin om de hele boel maar gelijk op te breken. Maar er is wel degelijk een handig, gebruiks- en budgetvriendelijk alternatief. Het RenoStone-gamma van Knauf is een compleet systeem voor het reinigen, onderhouden of inkleuren (impregneren) van klinkers en betonstenen, zonder breekwerken of dure ingrepen.

Grote troeven van het RenoStone-gamma zijn de snelle werking en het brede toepassingsgebied. Je kan het oppervlak reinigen of een compleet nieuwe look aanmeten met een keuze uit 5 kleuren. Lang wachten is er niet bij: binnen de 3 uur is het opnieuw beloopbaar. Een behandeling met RenoStone zal je bestrating bovendien jarenlang fris houden en beschermen tegen water, vuil en olie, terwijl de ondergrond toch kan blijven ‘ademen’.


Het RenoStone-gamma omvat:

  • RenoStone Cleaner: Universeel reinigingsmiddel om de bevuilde ondergrond zuiver te maken of deze voor te bereiden voor de volgende werkzaamheden.

  • RenoStone Cover: Transparante impregnering voor een langdurige bescherming van de ondergrond. Deze behandeling kan ook snel na het plaatsen van de bestrating aangebracht worden om lang te kunnen genieten van zijn onberispelijke staat.

  • RenoStone Color: Kleurimpregnering voor klinkers en betonstenen. Verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren, nl. cementgrijs, leigrijs, antraciet, rood en mokka. De impregnering geeft de bestrating een nieuw effect en een zelfreinigende eigenschap. Verpakt in emmers van 2,5L.


EasyJoint: voegen met speels gemak

Met EasyJoint biedt Knauf een efficiënte oplossing om voegen in bestratingen van natuurstenen duurzaam af te werken. Het snelhardend product op cementbasis helpt om terrassen, opritten en wandelpaden van waterondoorlatende voegen te voorzien. Het oppervlak is beloopbaar binnen de 3 uur (belastbaar na 7 dagen). Zorg voor een voldoende stabiele ondergrond voor de natuurstenen om het afscheuren van de voegkanten te vermijden.

EasyJoint is perfect toepasbaar op voegen van 3 tot 25 mm. De werkwijze is even simpel als doeltreffend: mengen met water, uitgieten en met een wisser in de voegen drukken. De uitharding van het voegmiddel afwachten waarbij door beneveling het oppervlak vochtig wordt gehouden. Zodra de voegen voldoende hard zijn het restmateriaal ten slotte eenvoudig met water verwijderen. EasyJoint, verpakt in zakken van 25kg, vereist geen onderhoud en is bestand tegen vorst en smeltzouten. Het voegmiddel is verkrijgbaar in grijs, zandkleur en antraciet.


Filler Pasta: voegpasta voor gipsplaten

Knauf Filler Pasta is een lichte, gebruiksklare pasta voor het voegen van gipsplaten van het type AK (afgeschuinde kanten) en 4AK (4 afgeschuinde kanten). Grote troeven zijn het sterke vulvermogen en de capaciteit om tot 0 mm uitgesmeerd te worden, wat mogelijk maakt om alle afwerkingsgraden uit te voeren. Het voegmiddel in pastavorm laat ook toe om de werken te starten of te eindigen zonder enig materiaalverlies De romige consistentie garandeert een vlotte uitvoering, dus een aanzienlijke tijdwinst op het einde van de werf. Eenmaal droog biedt Knauf Filler Pasta samen met het gipsoppervlak een gladde ondergrond die alle bekledingsmaterialen tot hun recht laten komen. Tot slot kan de Filler Pasta ook moeiteloos schroefgaten vullen en binnen- en buitenhoeken afwerken in combinatie met de gepaste profielen en wapeningsbanden. Verkrijgbaar in emmers van 4 en 17l.


Meer info: Knauf

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in