Aanbevolen partners

suninvest logo
Kees Smit Tuinmeubelen logo
Tuinmeubelen

Parasols met gouden randje

Ontwerper Davy Grosemans kreeg vorige maand voor de parasol ‘Breezer’ - als eerste Belgische ontwerper ooit - een gelimiteerde ‘Golden IF Design Award’. Om dit te vieren, werden zowel de ‘Breezer’ als de ‘FrouFrou’ een exclusief gouden jasje aangemeten.


Jaarlijks worden er uit het wereldwijde aanbod slechts enkele ontwerpen bekroond met een ‘Golden IF Design Award’ (tegenover 800 ‘gewone’ IF Design Awards) waardoor deze prestigieuze prijs veelal vergeleken wordt met de Oscars van het design. Ontwerper Davy Grosemans: “Internationaal betekent dit heel veel omdat je object meteen in de galerij van topontwerpen terechtkomt en door designcritici wereldwijd geapprecieerd wordt.”


Collector’s item

Dat een buitengewone prijs ook een buitengewoon gevolg moet krijgen, hebben ze bij Sywawa – de producent van de ‘Breezer’en ‘FrouFrou’ goed begrepen. Pierre Christiaens, manager van Sywawa: “We lieten zowel van de Breezer als van de FrouFrou tien gouden, gelimiteerde (met certificaat van de ontwerper) en genummerde exemplaren maken.” In combinatie met een zwart, groen of wit dak bij de FrouFrou of gebroken wit of antraciet bij de Breezer zijn deze gouden buitenjongens de eyecatcher voor elke tuinterras waar het net dat ietsje meer mag zijn.


UV- en vochtbestendig

Net als hun originele evenknieën, zijn ook deze “golden boys” bestand tegen weer en wind. “We dragen kwaliteit hoog in het vaandel, vandaar dat de mast en voet letterlijk een gouden bad kregen waardoor de goudlaag bestand is tegen zowel schadelijke UV-stralen als vocht”, aldus de zaakvoerder.


FrouFrou

Het ontwerp van de FrouFrou is geïnspireerd op de vroegere kitschy raffi aparasols. De FrouFrou is speels en laat zijn hangende raffi a leiden door de wind, waardoor hij een ritselend geluid maakt. Zijn naam heeft hij dan ook te danken aan het Franse werkwoord ‘froufrouter’ wat ritselen of ruisen betekent. De Frou-Frou”laat zich graag betasten en is hét ultieme accessoire om een snuifje Caraïben op het terras te halen. Bekroond met “IF Product Design Award 08”.


Breezer

Na de FrouFrou ging ontwerper Davy Grosemans nog een stap verder en creëerde hij een parasol die licht, wind en beweging combineert. Geïnspireerd op het droogrek van zijn moeder en de kunstwerken van Christo, wordt de look van de Breezer”bepaald door de natuurelementen wind en zon. Noem hem zen (zoals Tibetaanse vlagjes) of net ‘very Italian’ (zoals buitenhangende was in smalle steegjes); de Breezer beroert en kreeg daarom ook de prestigieuze “IF Gold Design Award 09”.Info: Sywawa, Das Ding

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in