Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

Ontdek de kleiklinkers van Wienerberger

Ben je op zoek naar de ideale tuinverharding? Dan zijn de kleiklinkers van Wienerberger misschien wel iets voor jou. Kleiklinkers hebben immers tal van voordelen, niet in het minst hun uitzicht waardoor ze perfect zijn als verharding voor de tuin of rond het zwembad.

Kleiklinkers worden op dezelfde wijze gefabriceerd als gebakken gevelstenen, met dat verschil dat ze een specifieke kleisamenstelling hebben en langer én op een hogere temperatuur gebakken worden. Dat maakt ze bestand tegen extreme vorst, druk, slijtage en agressieve stoffen zoals strooizouten en reinigingsproducten. De gemiddelde levensduur is ± 125 jaar.

Kleurvastheid

Daarnaast zijn kleiklinkers volledig vrij van kleurstoffen en kleurvast. Een eenmalige onderhoudsbeurt per jaar volstaat om ze er zo goed als nieuw te laten uitzien. Hun kleurvastheid, samen met hun mooie veroudering, hun hoge weerstand tegen slijtage en het feit dat ze gemakkelijk kunnen worden opgebroken, maken kleiklinkers prima geschikt voor hergebruik.

Oneindige expressiemogelijkheden

Kleiklinkers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Het toepassen van verschillende verbanden en patronen leidt vaak tot geslaagde creatieve resultaten. Keramische materialen zijn bovendien onmisbare elementen om een zekere eenheid te verwezenlijken. Ze helpen een harmonie in kleur, stijl en uitstraling tot stand komen die met andere materialen een stuk moeilijker wordt. Op die manier kunnen kleiklinkers een bijna natuurlijke link vormen tussen esthetiek en functionaliteit en tussen modern en klassiek.


Meer info: Wienerberger

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in