Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

Nieuw drainagesysteem zorgt voor optimale waterafvoer

Marlux Klaps heeft met Dreen Elegance en Dreen Grandstone twee tegels op de markt voor dakoplossingen. De tegels worden geplaatst op een drainerende onderbouw.


Beide tegels zijn op de vier hoekpunten langs onder van groeven voorzien. Elk van die groeven heeft de vorm van een door vieren gedeelde cirkel, waardoor hij nauwkeurig aansluit op de bijgeleverde cirkelvormige tegeldragers. Deze tegeldragers zorgen ervoor dat de tegels op eenzelfde afstand van elkaar liggen en voeren het water via open voegen naar het dak af. Daarnaast zorgt dit systeem ervoor dat het terras volledig verankerd is en de tegels niet kunnen verschuiven.

De oplossing is ideaal voor beloopbare platte daken. Door de opbouw zorgt het voor een continue beluchting en dus een droog dak. Ook de waterafvoer is gegarandeerd.

Kleuren en maten
De betontegel - Dreen Elegance - is vorstbestendig en is dankzij een speciale beschermlaag (M-Coat) goed opgewassen tegen vuil, vet en vocht. Bovendien is hij gemakkelijk te reinigen. Een simpele poetsbeurt met water en neutrale zeep volstaat, ook bij hardnekkige vlekken. Een ander voordeel van de beschermlaag is dat de tegel niet groen wordt en dat er na verloop van tijd geen witte kalkuitslag ontstaat.

De Dreen Grandstone is verkrijgbaar in twee granietkleuren: Terra Black en Terra Dark Grey.

Meer info: www.marluxklaps.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in