Tuinplanning

Met de zonwering van Harol de zomer in

Ook bij Harol zijn ze klaar voor de Belgische zomer dankzij de Harol Patio. Dit outdoor living concept is de manier om een stijlvolle extra buitenruimte te creëren aan jouw tuin, terras of zwembad. Als het toch moest regenen biedt de Umbris de oplossing. De Umbris van Harol combineert zonwering en neerslagbescherming in één.

Umbris combineert zonwering met neerslagbescherming

Met Umbris zet Harol een nieuwe generatie ‘schaduwmakers’ in de markt. Het combineert zonwering en neerslagbescherming in één. Bij fel zonlicht kantel je de lamellen naargelang de stand van de zon, bij neerslag schuif je de lamellen in vlakke stand. Geïntegreerde goten zorgen voor een perfecte afwatering. 


Het aluminium lamellendak maakt Umbris erg flexibel: tal van uitvoeringen zijn mogelijk, van ene vrijstaande constructie over plaatsing tegen de gevel tot ingewerkt in bestaande daken. Dankzij het doordachte design kun je het lamellendak perfect afstemmen op je woningstijl. Verder kun je de constructie eenvoudig uitbreiden met windvaste screens, om je te beschermen tegen wind zonder verlies aan uitzicht. Kortom, maatwerk op vraag, ook wat kleuren betreft (RAL-kleuren en structuurlakken aan standaardprijs).


Umbris – Latijns voor schaduw – creëert niet alleen een schoon stukje schaduw. Het lamellendak beschikt over heel wat extra troeven. Zo zorgt de elegante aluminium structuur – waterdicht en windvast – voor schaduw en afkoeling op terras, balkon of zelfs binnenshuis. Ook de natuurlijke ventilatie, bij licht gekantelde lamellen, is een groot pluspunt. Optioneel kan je Umbris uitrusten met geïntegreerde verlichting en verwarming.

Umbris patio: technische informatie

De vier Umbris-modellen

  • Zwevend: met een zijdelings bevestigingssysteem, zodat het zicht niet belemmerd wordt door steunkolommen.
  • Aanbouw: een sobere en tijdloze vormgeving laat Umbris even vlot passen bij een moderne als meer
  • klassieke woningstijl.
  • Geïntegreerd: Umbris gaat perfect in de omgeving op dankzij de ruime keuze in kleuren en materialen.
  • Vrijstaand: het vrijstaande ontwerp is een subtiele mix van functionaliteit en design, een handige overkapping in de tuin die meteen een intieme en gezellige sfeer creëert.

Technische info Umbris

  • Breedte lamellen: 194 mm
  • Positie lamellen: 0° tot 120°
  • Breedte Umbris: max. 3,5 m per veld (onbeperkt koppelbaar)
  • Uitval Umbris: max. 6 m
  • Opties: geïntegreerde verlichting en verwarming met Storelight

Harol Patio, de kunst van buiten wonen

’s Zomers in de tuin of op het terras genieten van de zon en gezelschap: een stukje levenskwaliteit dat we voor geen geld ter wereld meer willen missen. Harol introduceert met Patio het ‘outdoor living’ concept, een innovatieve oplossing om een stijlvolle extra buitenruimte te creëren aan uw tuin, terras of zwembad.


De nieuwe vrijstaande Patio Phoenix en Patio Reverse zijn strakke en eigentijdse vrijstaande terrasoverkappingen waarin u extra schermen kunt aanbrengen. Met een ingebouwde verwarming zorgt u voor extra comfort, terwijl de sfeervolle verlichting meteen de ideale sfeer creëert om gasten te ontvangen.


Meer info: Harol

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in