Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

Marlux Klaps voegt kleiklinkers toe aan gamma

Marlux Klaps, producent van terrastegels en sierbestrating heeft dit voorjaar ook kleiklinkers aan zijn gamma toegevoegd. De groeiende vraag naar klassiek ogende materialen voor renovaties en traditionele bouwstijlen ligt aan de basis voor dit nieuwe productgamma.


Marlux Klaps pakt meteen uit met vijf verschillende kleuren in zijn nieuwe kleiklinkergamma (rustiek, bruin-zwart, antraciet, oker en donkerrood). Naargelang de kleur worden de klinkers bezand of onbezand getrommeld.
Heel bijzonder is verder dat de klinkers worden vervaardigd via het strengpersprocédé. Een lange sliert klei – de streng – wordt met behulp van staaldraden in gelijke stukken gesneden en vervolgens tot 1 100° Celsius verhit in een vlambakoven. Het resultaat is een duurzame, harde steen die kleurvast is en heel onderhoudsvriendelijk.

Nostalgisch karakter
Moderne kleiklinkers ontlenen hun nostalgisch karakter aan een kunstmatig verouderingsproces dat plaatsvindt in een soort centrifuge. Door ze te ‘trommelen’ ontstaat een verweerd uiterlijk, waardoor ze mooi passen bij cottages en pastoriewoningen. De kleur van de kleiklinkers hangt af van de baktemperatuur, de kleisoort en het al dan niet bestrooien van het oppervlak met zand.

Vorstbestendig
Alle kleiklinkers van Marlux Klaps zijn bestand tegen vorst en dooizouten en door de geringe wateropname weinig gevoelig voor mosvorming. De hoge belastbaarheid maakt ze bovendien uitstekend geschikt voor zowel opritten als terrassen en tuinpaden.

Meer informatie: Marluxklaps.com

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in