Aanbevolen partners

SoSimply logo
Tuinplanning

Maak je tuin klaar voor de zomer

Om in de zomer van een mooie tuin te kunnen genieten, moet je nu je groene vingers laten zien en een paar taken aanpakken. Enkele tips.

1.  Kijk rond en ruim op

Dit is het ideale moment om na te gaan welke planten het goed doen en welke niet. Controleer ze op ziektes en ongedierte en pak eventuele problemen meteen aan.Wees er ook op tijd bij om onkruid weg te halen. Kijk af en toe eens rond en grijp meteen in. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om onkruid te verwijderen. Bij een grote tuin met veel kans op onkruid kun je krantenpapier, karton, zwarte plastiek of tapijt tussen de planten leggen. Zo kun je onkruid vermijden.

2.  Geef de juiste hoeveelheid water

Door de winter staat de grond weer droog. Bovendien dient de grond voorbereid te worden op een warme zomer. Het geschikte moment is aangebroken om de grond opnieuw vochtig te maken.
Afhankelijk van het weer dient veel of weinig water gegeven te worden aan jouw planten. Het is beter om één maal per week een goede hoeveelheid water aan de planten te geven dan iedere dag een klein beetje. Dit zorgt voor sterkere wortels.

3.  Recycleer bladeren als compost

Verzamel gevallen bladeren en recycleer ze als compost. De verzamelde bladeren kun je rondom nieuwe planten uitspreiden. Zo vermijd je onkruid en zorg je ervoor dat de grond vochtig blijft.

4.  Bescherm je planten tegen de zon

Voorzie voldoende schaduw voor de planten die niet bestand zijn tegen lange blootstelling aan zonnestralen.

5.     Snoei zomerbloemen

Bloemen die floreren in de zomer dienen gesnoeid te worden. Op deze manier verzeker je een mooie bloei.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in