Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

Hoe kies je de juiste tegel voor je terras?

Je terras is het verlengde van je leefruimte. De sfeer van binnen trek je graag door naar buiten. Maar hoe doe je dat best? De basis van je terras wordt gevormd door de vloer. Laten we daar alvast mee van start gaan.
Een eerste belangrijke stap die je neemt voordat je begint met het aanleggen van een terras is het zoeken naar goede informatie over de vele mogelijkheden die voorhanden zijn. Kies je voor een stenen terras dan heb je de keuze uit de zuivere steensoort of een variant in keramiek met dezelfde look, maar met andere kenmerken dan zijn originele tegenhanger. Je hebt ze in alle kleuren, formaten en legpatronen. De combinatie van deze elementen is bepalend voor het resultaat.
ArtStone biedt je het ruimste aanbod in zowel de pure als look-tegels. In elk van onze zeven filialen geven we je graag meer uitleg over de verschillen in tegels en zoeken we naar de beste vloer voor je terras of tuinpad. Kies je voor de pure steen of een keramische variant?
 
ArtStone is verdeelt natuurlijke vloeroplossingen In de PURE-collectie heb je keuze uit:
 
  1. Natuursteen Tegels in natuursteen variëren van de gekende Belgische blauwe steen over Chinese, Vietnamese en andere Oosterse vloertegels tot Kandela kasseien en andere Indische plaveien. Natuur staat voor het originele gesteente en in natuursteen heb je de keuze uit:
    • Blauwe steen
    • Graniet
    • Leisteen
  2. Betonklinkers en -tegels Artstone produceert zijn betonklinkers en tegels in België en kan op die manier voortdurend innoveren. Zo heb je infiltrerende en bufferende blokjes en waterdoorlatende betonklinkers die een antwoord bieden voor de waterafvoer ter plaatse bij grotere oppervlaktes.

  3. Of de Loftstone Een decoratieve tegel van groot formaat met zachte beton afwerking. Inmiddels een zeer geliefde tegel in strakke woningen.

Ook uniek in het tegelaanbod zijn hightech witte tegels en grootformaten tot twee meter op twee meter. Naast de gekende megategels behoren ook palissades en boordstenen voor bijvoorbeeld zwembaden tot het assortiment.

Lookcollectie

Naast de eigen productie vind je bij ArtStone een uitgebreide LOOK-collectie.
Kijken we in het aanbod imitatietegels, dan heb je keuze uit tegels in keramiek die dezelfde look uitstralen als hun originele variant, maar andere kenmerken hebben qua onderhoud en gebruik.
 
De jarenlange ervaring in de productie en import van originele keramische tegels maakt van ArtStone de expert. De regelmatige selectie van keramiek en natuursteen bij de internationale producenten gebeurt op basis van de ervaring in eigen productie en import. Zowel in keramiek in meerdere diktes en formaten als in natuursteen is het aanbod heel breed.
 
De belangrijkste verschillen tussen origineel en imitatie?
Een eenduidige opdeling is moeilijk te maken. Net omdat zowel origineel als imitatie hun eigen kenmerken hebben, is dit sterk afhankelijk van je wensen. Er bestaan verschillen in porositeit, kleurvastheid, kleurechtheid, krasbestendigheid, antislipwaarde, enzovoort. Maar veel is ook afhankelijk van smaak, budget en zin voor onderhoud.
 
Laat je daarom goed adviseren en breng een bezoekje aan één van onze toonzalen. In het unieke en gevarieerde aanbod vind je ongetwijfeld de steen of tegel die bij je past.
Onze buitenparken zijn altijd toegankelijk. De openingsuren van de toonzalen vind je op de website.
 
Meer info: www.artstone.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in