Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

Gezocht: Groot, onderhoudsvriendelijk terras

De Belg is verknocht aan zijn tuin. Eén op twee landgenoten brengt dagelijks minstens een uur in de tuin door: om te sporten of te eten. Daarvoor hebben we graag een ruim terras ter beschikking. Bijna de helft van de Belgen heeft een terras groter dan 25m².
Uit het onderzoek van Marlux blijkt dat zowel Vlamingen als Walen erg gehecht zijn aan tuin en terras. We brengen er een groot deel van onze vrije tijd door. Vaak om te tuinieren (90%), maar ook om te barbecueën (85%) of te zonnen (78%). Verder willen we buiten vooral genieten: aperitieven, wandelen, zwemmen, lezen, knutselen, met de kinderen spelen of met de hond ravotten... Verrassend, maar liefst zes op de tien Belgen zitten dagelijks minstens een uur in de tuin of op het terras. Twee op de drie Belgen sporten ook in hun tuin. En buren begluren is voor een enkele Belg een leuke bezigheid.

Groot terras

De Belg ziet zijn terras graag groots. Bijna de helft heeft trouwens een terras van meer dan 25 m². Ook de trend van grote tegels houdt aan: ruim één op de drie kiest voor tegels van 60 x 60 cm of groter. Wel is het middelmatige formaat vandaag nog het populairst: bijna de helft van de Belgen heeft een terrastegel liggen met een grootte van 30 x 30 cm tot 50 x 50 cm.

Terras poetsen? Nee, dank je!

Voor de aanleg van het terras kiezen de meeste Belgen voor professionele hulp, een minderheid begint er zelf aan of laat zich bijstaan door familie. Een terras aanleggen gebeurt meestal in de lente, logisch, zo kan je er in de zomer meteen van genieten. Wel opvallend, een vijfde van de Belgen poetst zijn terras zelden of nooit, wat zich vertaalt naar een voorkeur voor onderhoudsvriendelijke terrastegels of klinkers.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in