Tuinplanning

Geef je planten meer cachet met een creatieve bloempot

Planten en bloemen trekken doorgaans al de nodige aandacht. Wil je ze nog extra in de kijker zetten? Dan kan dat met een originele bloempot of –bak. Habitos.be verzamelde enkele opmerkelijke exemplaren in unieke en originele materialen. Zo kijkt niemand nog naast jouw planten of bloemen.

De natuur in een zak

Bacsac is een collectie bloempotten uit zeil met een stedelijke en ongedwongen look. Deze soepele en ultralichte zakken zijn een alternatief ontwerp voor de traditionele bloempotten, die heel zwaar zijn en vaak ook hoog geprijsd zijn. De uitvoering in geotextiel maakt de Bacsac ultra sterk. Hij verdraagt dan ook een stootje en vreest noch vorst, noch UV-stralen. Dankzij de stevige handvatten kun je de Bacsac gemakkelijk verplaatsen, zelfs wanneer hij gevuld is.

Een laatste voordeel: De Bacsac is beschikbaar in een ruime waaier aan verschillende afmetingen, kleuren en in varianten om op de grond te plaatsen of om op te hangen. Keuze genoeg dus om een uniek stukje natuur te creëren in de stad of zelfs op het platteland.

En waarom geen groentetafel?

Het Belgische Hurbz ontwikkelde een creatief en handig concept: de groentetafel Kiga. Dankzij de vier onafhankelijke elementen kun je zelfs in het hartje van de stad een groentetuin inrichten. Kortom, een creatief, ludiek en modern concept.

Vergeet de kruiden niet

Deze combinatie van 3 muurpotten herbergt basilicum, bieslook en munt… De praktische oplossing kun je zowel in de keuken als op het balkon kwijt. Dankzij het gebruik van Pevetex – een materiaal vervaardigd uit afval van de auto-industrie – kunnen de potten een stootje verdragen en vrezen ze geen enkele temperatuur.
Een andere oplossing: deze bloembakken uit gerecycleerd pvc. Dankzij hun instelbare draagbanden zijn ze aanpasbaar aan ieder balkon. Het is zelfs mogelijk er een heuse groenwand mee te creëren door ze op een inox ladder te monteren.

Met wat creativiteit en handigheid

Geen tijd, geen plaats, noch het budget? Kijk dan even naar deze eenvoudige oplossingen:

Een felgekleurde aarden bloempot met een bijpassende plant: lavendel, steenbreek, blauw zwenkgras, … kun je heel eenvoudig pimpen met Washi tape.

Een tweede leven

Je kunt een oud object ook een tweede leven geven als bloempot. Denk bijvoorbeeld aan een oude ijzeren tuil, een gieter, een waterketel, enzovoort. Vergeet niet enkele gaten in de bodem te boren. 
 

Hergebruik conservenblikken

Een ander recuperatie-idee: Maak conservenblikken of verfpotten proper, verfraai ze en je hebt een leuke cache-pot of vaas.

Een kous anders bekeken

Zoek enkele oude panty’s of leggings bij elkaar, snijd ze in stukken en trek ze over een oude vaas, een glazen fles, et voilà: een nieuwe vaas.

Hetzelfde trucje werkt ook met een tissue. Al moet je hier wel met lijm aan de slag.

Voor de handige Harry’s: een houten kist

Zoek drijfhout of oude, verweerde houten planken bij elkaar. Kleine kratjes kunnen ook al dienen als basis om een bloembak te maken in de vorm van een oude, houten kist. Voorwaarde is wel dat je geen twee linkerhanden hebt.
Auteur: Vinciane Pinte- april 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in