Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

Externa opent duurzame, creatieve opties voor het exterieur

Abet Laminati ontwikkelde met Externa een materiaal dat ongekende creatieve mogelijkheden biedt voor het exterieur. Het zelfdragende volkunststof plaatmateriaal kan worden toegepast in buitenvloeren, loopbruggen, traptreden, dakterrassen,…


De Externa-platen zijn voorzien van een antislipstructuur. De hoge kwaliteit, de lange levensduur en het feit dat Externa 100% recycleerbaar is, maakt het materiaal extra aantrekkelijk.

De Italiaanse fabrikant van decoratief plaatmateriaal draagt kwaliteit hoog in het vaandel. Bij Externa vertaalt zich dat in een hoge stabiliteit en sterkte. Zoals mag worden verwacht van een materiaal voor specifieke buitentoepassingen, is het bestand tegen grote temperatuurschommelingen en gure weersomstandigheden. Dat de platen geen verdere afwerking zoals verven of vernissen vragen, gemakkelijk te reinigen en bestand zijn tegen algen en ongedierte, zijn extra troeven.


Lichtgewicht

In vergelijking met hun grote draagvermogen zijn de Externa-platen lichtgewichten. Het materiaal zelf weegt niet meer dan 23 kg/m² en kan een belasting van 1 200 kg/m² aan wanneer het elke 50 cm wordt bevestigd en ondersteund. De uitzettings- en krimpcoëfficiënt bedraagt maximaal 2 mm per lopende meter. Abet Laminati beveelt een voegbreedte van minimum 8 mm tussen de panelen aan.
Externa wordt geplaatst op een houten of een metalen onderstructuur, kader of lattenwerk. Bevestigen kan met behulp van schroeven of via verlijming. Om de stabiliteit te verzekeren is een degelijke ventilatie aan beide zijden van de platen noodzakelijk.


Varianten

Externa-plaatmateriaal is beschikbaar in twee afmetingen (305 x 130 cm en 420 x 160 cm) en heeft een vaste dikte van 16 mm. Het assortiment telt 6 effen kleuren: grijs, beige, ivoor, oker, zand en zacht groen.
Externa is verkrijgbaar bij de gespecialiseerde hout- en plaatmateriaalhandel. Voor de plaatsing kan je een beroep doen op een vakman. De aanbevolen verkoopprijs van het plaatmateriaal bedraagt 99 €/m², exclusief btw en plaatsing.

Voor meer info: www.abet.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in