Creëer privacy in je tuin met deze vier tips

Gewijzigd op 3/05/2016 door Daan Slingers

Iedereen wil zich op tijd en stond ontspannen. In de zomerperiode kun je dat doen door te zonnebaden in je tuin of door een glas wijn te drinken op je terras. Op dat moment ben je graag alleen en heb je liever geen last van kijkgrage buren. Om je privacy te garanderen, bestaan er verschillende manieren: tuinafsluitingen, haagjes, bomen, … Wij maken je wegwijs in de verschillende mogelijkheden.

Onze terrasspecialisten

Twinson
© Deceuninck
Twinson
© Deceuninck

1. Privacy in je tuin: kies voor planten

Heeft je buurman of -vrouw uitzicht op je tuin, maar wil je van je privacy genieten? Plaats dan een gesloten omheining, zoals hagen. Het duurt natuurlijk wel even vooraleer je hagen volgroeid zijn en je geen inkijk meer hebt. Wil je liever meteen genieten van je privacy? Kies dan voor kant-en-klare hagen. Bovendien is deze beschutting uitermate geschikt voor wie houdt van groen en een landelijke uitstraling aan zijn tuin wil geven.

2. Schaduw in de zomer, beschutting tijdens de winter

Een andere manier om inkijk van je buren te vermijden, is door bomen te planten. Tijdens gure weersomstandigheden geniet je van beschutting, terwijl je in de zomer geniet van de schaduw. Al je voor bomen kiest, moet er je wel rekening mee houden dat ze regelmatig onderhoud vergen. Daarnaast verliezen de meeste bomen in de herfst hun bladeren, waardoor je minder privacy hebt.

3. Een landelijke look met steenstrips

Heb je gekozen voor betonnen afschermmuren? Dan kun je ze bekleden met steenstrips of stonepanels uit natuursteen voor een stijlvolle en landelijke look. Steenkorven zijn ook een goeie oplossing. Je hoeft ze in tegenstelling tot hagen en bomen niet te onderhouden.

4. Twinson-tuinafsluiting: vrij van onderhoud

Ben je te vinden voor een moderne look en wil je zo weinig mogelijk onderhoud aan je gesloten omheining? Kies dan voor een tuinafsluiting in Twinson: een afscheiding met de beste kenmerken van hout en pvc. Zo ervaar je het warme gevoel van hout en het onderhoudsgemak van pvc. Deze tuinpanelen zijn heel stevig en zijn makkelijk te plaatsen. De tuinschermen zijn verkrijgbaar in drie neutrale kleuren, waardoor ze naadloos bij je woning aansluiten.

Meer info: Deceuninck

Folders over terras/verhardingen

Meer informatie op de website van deze bedrijven