Aanbevolen partners

suninvest logo
Kees Smit Tuinmeubelen logo
Tuinmeubelen

Buiten leven als God in Frankrijk

Leven als God in Frankrijk kan ook thuis, in je eigen tuin of op je terras. Je kan er een buitenkamer inrichten, compleet met volledig uitgeruste buitenkeuken. Of ’s zomers leven in een boomhuis. Laat je voor je eigen droomplek in het groen alvast inspireren door deze leuke tuintrends.

Koken

’s Zomers buiten eten: heerlijk toch. Het eten smaakt dan eens zo lekker. Barbecues zijn de buitenkeukens van het eerste uur. Er zijn er voor ieders budget, zelfs in vrolijke kleurtjes, op gas of elektriciteit. De iets luxueuzere versies zijn uitgebreid met ronddraaiende grill, steengrill of zelfs oven. En net zoals in onze keuken binnen, kun je voor de buitenkeuken enorm ver gaan in je uitrusting. Wastafel, koelkast, coctailbar, opbergkastjes, … bijna alles wat binnen kan, kan ook voor buiten. Een heel eenvoudige buitenkeuken, zoals de Field Kitchen van Cassecroute, heeft een kraan die je kan aansluiten op de tuinslang. Luxueuzere types kunnen natuurlijk ook.

Slapen

De nacht doorbrengen in openlucht, onder een heldere sterrenhemel. De meesten onder ons droomden er al als kind van. Sommigen maken die droom waar maar trekken naar de woestijn of op safaritocht om daar buiten te slapen. Terwijl je dit ook zo in eigen tuin kunt doen. Met wat creativiteit kun zelf een openlucht slaaphoek in de tuin inrichten. Bijvoorbeeld onder een overdekt terras, een pergola of een carport. Voor je privacy en om beschut te zijn is een haag in de open zijden van de pergola misschien wel handig. Een tuinbed er in, en klaar is je openlucht slaapkamer. De echte avonturiers zijn natuurlijk niet bang van insecten en nachtdieren die op bezoek komen. Wel? Dan bieden muskietennet of tent misschien wel een oplossing. De sterren zul je dan vanuit je bed niet meer zien, maar het gevoel van in open lucht te slapen blijft.

Wassen

Water in de tuin is handig. En ook fun, zeker bij mooi weer. Heb je een muurkraantje buiten, in de buurt van je terras of gazon? Dan is een simpele buitendouche zo geïnstalleerd. Om af te koelen bij zomerse temperaturen. Maar ook als eenvoudig alternatief voor een zwembad, als je voor dat laatste geen plaats of budget hebt. Tuindouches zijn er ook in alle maten en kleuren. Van hele simpele modellen, die je aansluit op de tuinslang en in de herfst gewoon weer opbergt. Tot quasi volledig uitgeruste douches die je het hele jaar rond kunt laten staan, afgewerkt in mooie materialen en aangepast aan de architectuur van je huis en je tuin.

Wonen

In de tuin wonen lijkt een beetje bizar. Maar geloof me, mensen die het gedaan hebben, spreken van een heel andere beleving van tuin en huis. Je kan het tuinhuis inrichten of ombouwen tot een extra woon- of slaapruimte. Als je water en elektriciteit hebt, zijn er meer mogelijkheden naar comfort toe en kun je het tuinhuis – als je het goed isoleert en waterdicht maakt – als een volwaardige woonruimte beschouwen. Langzaam wint ook de boomhut weer aan populariteit. Er zijn zelfs heuse bedrijven die boomhutten – of beter: boomhuizen – op maat maken, uitgerust met alle luxe die je je maar kunt voorstellen.

Muziek

Wie veel in de tuin vertoefd, zal af en toe wel eens snakken naar een streepje muziek bij het zonnebaden of tuinieren. Vroeger nam je dan een draagbare radio- of cd-speler mee naar buiten. Tegenwoordig gebruiken heel wat mensen een mp3-spelers. Heel wat gemakkelijker als je tenminste tijd en zin hebt om er muziek op te zetten. Alleen hoor je dan niets meer van de andere geluiden in de tuin. Een oplossing hiervoor een ‘docking station’ voor je mp3-speler. Luidsprekers voor buiten kunnen ook. Met draad of draadloos,inbouw of opbouw, herkenbaar als luidspreker of totaal opgaand in de tuin. (Denk aan de geluidspaddestoelen in de Efteling!) En voor de gelukkigen die een zwembad in de tuin hebben: ook daar kun je naar muziek luisteren, dankzij waterbestendige muziekspelers in de vorm van een drijvende bal, waterdichte luidsprekers voor aan de rand van je zwembad of zelfs onderwaterluidsprekers (opbouw, inbouw of inhangsystemen).

Onderhoud

Al dat moois vraagt onderhoud. Helaas bestaat er nog geen enkel tuinconcept dat geen onderhoud vraagt. Tenzij je kiest voor een tuin volledig uit kunststof. Maar zelfs dan moet je toch minstens een keer per jaar het kunststof schoonmaken, want de regen en de wind zorgen er voor dat het kunststof vol stof komt te zitten.

Voor bepaalde klusjes zijn er gelukkig wel al handige machines uitgevonden die het werk in de tuin verlichten. Hele stille maar tegelijk krachtige grasmachines die makkelijk te hanteren zijn, handig tuinmateriaal voor het snoeien en onkruid wieden, ... Zelfs robots die - zonder mankracht - je gazon maaien.


Auteur: Gretel Kerkhofs

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in