Bosch en Tuinen inspired bij Feeling Wonen zoeken mooiste tuin van België

Bosch en het magazine “Tuinen inspired by Feeling Wonen” roepen alle tuinliefhebbers in België op om hun tuin kandidaat te stellen voor de “Mooiste tuin van het jaar”verkiezing.
Een jury bestaande uit tuinspecialisten zal in september een Vlaamse en een Waalse tuin bekronen.


Bosch en het magazine “Tuinen inspired by Feeling Wonen” roepen alle tuinliefhebbers in België op om hun tuin kandidaat te stellen voor de “Mooiste tuin van het jaar”verkiezing.
Een jury bestaande uit tuinspecialisten zal in september een Vlaamse en een Waalse tuin bekronen die uitblinkt door onder andere ontwerp en beplanting. De winnaars mogen zich opmaken voor een reportage in Tuinen én ze ontvangen een prijzenpakket bestaande uit Bosch-tuingereedschappen ter waarde van € 2.000, waardoor hun tuin er ook de komende jaren perfect uit zal zien.

Platform
Met de verkiezing van de “Mooiste tuin van het jaar” willen Bosch en Tuinen een platform creëren voor de talrijke prachtige tuinen die ons land rijk is. Vaak liggen deze tuinen verscholen achter huizen en heggen, en blijft het intensieve werk van de tuinliefhebbers onopgemerkt. “Groene Vingers”-presentator Koen De Bouw, tuinfotograaf François De Heel, Tuinpuntvoorzitter Dirk Chevalier en tuinarchitect Chris Ghyselen vormen samen de jury die één tuin uit beide landsdelen de titel van “Mooiste tuin van het jaar” zal verlenen. De winnende tuinen krijgen de unieke kans om te schitteren in een uitgebreide reportage die zal gepubliceerd worden in het septembernummer van “Tuinen inspired by Feeling Wonen”.

Creativiteit
De jury zal tijdens haar beoordeling rekening houden met uiteenlopende aspecten, waaronder de creativiteit en originaliteit van zowel het ontwerp als de aanleg en beplanting van de tuin. Past de tuin bijvoorbeeld bij het huis en de omgeving? En is de beplanting even harmonieus als indrukwekkend? Allemaal criteria waar de ”Mooiste tuin van het jaar” aan moet voldoen. De grootte van de tuin speelt alvast geen rol: groot of klein, alle tuinen komen in aanmerking voor de eretitel!

Dat Bosch met veel enthousiasme meewerkt aan de verkiezing van de “Mooiste tuin van het jaar” is niet verwonderlijk. Het bedrijf voelt zich als leidinggevende producent van tuingereedschappen al heel lang thuis in elke tuin, en wil via deze wedstrijd alle tuinenthousiastelingen belonen voor hun harde werk. De eigenaars van de twee mooiste tuinen winnen niet alleen een reportage in “Tuinen inspired by Feeling Wonen”, maar ontvangen daarnaast elk een Bosch prijzenpakket ter waarde van € 2.000, bestaande uit een gazontrimmer, een heggenschaar, een buxus- en grasschaar, een gazonmaaier, een hakselaar, een kettingzaag en een hogedrukreiniger. Verder worden er 30 Isio buxus- en grasscharen verdeeld onder de meest originele inzendingen.

Kandidatuur stellen
Alle fiere tuineigenaars kunnen hun kandidatuur voor de “Mooiste tuin van het jaar” indienen bij EPN International, Redactie Tuinen, Pulsebaan 50/1, 2242 Pulderbos of via [email protected]. Dit ten laatste op 30 juni 2008. De kandidatuur moet maximum tien overzichtsfoto’s vanuit verschillende standpunten, een top drie met de meest bijzondere planten(combinaties) en een schets of grondplan van de tuin bevatten.


Het volledige wedstrijdreglement is na te lezen op www.epninternational.com

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in