Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

Beltrami neemt SDS Kasseien over

Natuursteengroothandel Beltrami uit Harelbeke neemt SDS Kasseien uit Brugge over en breidt hiermee haar assortiment verder uit.
Hierover werd een akkoord gesloten tussen oprichter Sascha De Smet en Herwig Callewier, managing director van Beltrami.


De activiteiten van SDS zullen geïntegreerd worden binnen de BELTRAMI groep. Als nichespeler in de natuursteenbranche specialiseert SDS zich in Keda porfier, Portugese mozaiëkkasseien en hergebruikmaterialen(Belgisch porfier).


Natuursteen

Beltrami is vooral sterk in de import van natuursteen uit het Verre Oosten, maar biedt ook een uitgebreid gamma Europese materialen aan, zoals de Belgische Blauwe hardsteen. Aangezien de activiteiten van beide ondernemingen zeer complementair zijn biedt deze samenwerking grote opportuniteiten voor hun klanten.

Het huidige depot van SDS blijft opereren als stockageruimte van de ‘bulkgoederen’ van de Beltrami groep. De uitstekende ligging nabij de containerhaven van Zeebrugge maakt van dit filiaal een ideale overslagplaats voor projectmaterialen. Tevens zal het fungeren als afhaalpunt voor de kustregio.

Beltrami is reeds 25 jaar actief in de sector en heeft zich als familiebedrijf, onder leiding van Herwig en Stefaan Callewier, ontpopt tot een vaste waarde met uitstekende reputatie qua kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Het bedrijf uit Harelbeke is een pionier in ‘duurzame natuursteen’: door eigen iniatieven (vooral in Rajasthan, India) gesteund door WGDN (Werkgroep Duurzame Natuursteen) uit Nederland en de ETI (Ethical Trading Iniative) uit Engeland, probeert men de productieketen van de ingevoerde natuursteen te verbeteren.


Internationaal

Naast de Belgische hoofdzetel in Harelbeke beschikt Beltrami over filialen in het Verenigd Koninkrijk, Polen, Italië en Zuid-Frankrijk.
In alle vestigingen samen worden 110 medewerkers tewerkgesteld.

Als groothandel verdeelt Beltrami zijn natuursteen via professionelen, zoals vloerleggers, tegelhandelaren en marmerbewerkers.
De activiteiten van SDS zullen ook in dit B2B model ingepast worden.


Meer info

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in