Terras & verhardingen

Belg valt voor waterdoorlatende tegel

Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Met het nieuwe Eco Solutions gamma biedt Stone & Style een aantrekkelijk gamma tegels die tegelijkertijd het regenwater in hoge mate laten infiltreren in de ondergrond.
De oprit is het visitekaartje van elk huis en vraagt om een correcte afwatering. Het klimaat trakteert ons vandaag immers almaar vaker op stortbuien en stormweer. Daarnaast legt nieuwe regelgeving op dat tuinen, opritten, patio’s, ... dienen te worden voorzien van waterdoorlatende bestrating. Een uniforme wetgeving over het vasthouden, bufferen en laten infiltreren van hemelwater bestaat er tot op heden niet. Momenteel zijn de verplichtingen voornamelijk lokaal gebonden. Regenwater in de grond laten sijpelen is verplicht bij de (her)aanleg of uitbreiding van een ondoorlatende verharding, met een nieuwe oppervlakte groter dan 40 m², zoals een oprit of terras.
 

Ecologische bestrating

De waterpasserende tegels van het Stone & Style Eco Solutions gamma vormen de perfecte oplossing, met aandacht voor functionaliteit en esthetiek. Ook voor een oprit of tuin zonder waterproblematiek vormt het Eco Solutions gamma een ideale manier om ecologische en gesofisticeerde bestrating te combineren. Ook Megategels kunnen dienst doen als waterpasserend oppervlak indien er 10% open voeg voorzien is.
 

Megasmooth: een lichtgewicht van formaat

Een andere innovatie bij Stone & Style is de nieuwe dikte voor de Megasmooth tegel. Met de nieuwe dikte van 4 cm is-ie nu ook de gedroomde buitentegel voor dakterrassen. Hier is de draagkracht van het dak natuurlijk een belangrijke factor. Met de aangepaste dikte van 6 naar 4cm en de daarbij horende gewichtsbesparing (33% minder gewicht) kunnen we spreken van een “lichtgewicht” onder de betonnen tegels. Door het relatief lage gewicht van de tegels zijn ze eenvoudig te hanteren en te plaatsen. 

Meer info: Stone-style.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in