Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Terras & verhardingen

Afvoergoten met designroosters in de kleur van het buitenschrijnwerk

In navolging van de roosters met een antraciete luxe-coating, die perfect in balans liggen met de donkere accenten in kleiklinkers en natuursteen, biedt ACO in de Euroline afvoergoten nu de ‘Harmony’-reeks aan. Deze kwaliteitsvol gepoederlakte designroosters integreren zich harmonieus in de buitenverharding van de woning en gaan hand in hand met de kleur van het buitenschrijnwerk.

ACO onderzocht welke kleuren in België courant gekozen worden voor ramen, deuren, garagepoorten, carports, dakoversteken, poorten van opritten, ... en kwam tot een selectie van 7 kleuren: dennengroen, antracietgrijs, zwartgrijs, betongrijs, steengrijs, lichtgrijs en crèmewit.

De roosters in deze kleuren zijn standaard uit stock leverbaar. De ‘Harmony’-reeks is hiermee natuurlijk niet allesomvattend. Inspelend op modetendenzen zal dit aanbod met de jaren veranderen, al zullen tijdloze grijstinten steeds het aanbod domineren. Hun harmonie met moderne verhardingen, zoals polierbeton, verantwoordt die keuze nog eens extra.

Voor nieuwbouw of renovatie zonder breekwerk

De roosters zijn op goot en los verkrijgbaar. Heb je al Euroline afvoergoten liggen, dan kun je zonder breekwerk de roosters omtunen naar de kleur van uw keuze. Je hoeft de bestrating van het terras of de oprit niet noodzakelijk te vernieuwen!

Uitmuntend coatingproces

Voor de coating ging ACO niet over één nacht ijs. Het is een tijdrovend proces, van de materiaalbehandeling van het rooster tot het eigenlijke inbakken van de coating. De oppervlakte van de duurzame coating kan omschreven worden als mat met ruwe textuur. Waarom die keuze?

De roosters liggen in de grond ingebouwd, een matte coating volgt de ‘naturelle’ van de buitenverharding. De ruwe textuur maakt dat de roosters nog meer krasbestendig zijn. De producenten van ramen en deuren passen dit principe eveneens toe op hun actueel aanbod.

Keuze qua roosterdesign

ACO biedt 2 stijlvolle Euroline roostertypes in RAL-kleuren aan. Ze verschillen qua design en materiaal. Het gietijzeren sleufrooster met belastingsklasse B 125 kN wordt meestal in de oprit of voor de dorpel van de garage gelegd. Het stalen sleufrooster A 15 kN komt elders rondom de woning, al voldoet ook dit rooster voor de passage van stapvoets rijdende personenwagens. Eigenlijk aan jou de keuze dus, puur op design. Hou er bij plaatsing juist rekening mee dat de inbouwhoogte iets verschilt: 100mm voor een gootlijn met stalen rooster en 97mm voor een gootlijn met gietijzeren rooster. Dat is belangrijk ter garantie van een goede afwatering. Verder wordt deze ‘Harmony’-reeks ingebouwd zoals een traditionele afvoergoot. Met de kleurenroosters zal sowieso meer naar de woning toe gewerkt worden, want u kiest uiteindelijk voor een harmonie met het aangrenzend buitenschrijnwerk. Plaats een gootlijn steeds onder de waterkering als deze tegen een gevel komt te liggen.

Voor onder het kraantje

Last but not least, voor onder het kraantje ... Het kleurenpalet wordt ook toegpast op de roosters van de Gallo afvoerput. Harmonie is nogmaals het sleutelwoord!


Meer info: ACO Passavant

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in