Acht tips voor een geslaagde barbecue

Ben je specialist in zwartgeblakerde brochettes? Of krijg je het vuur niet eens aan? Geen paniek. Met de tips & tricks van schoonmaak- en onderhoudspecialist Starwax wordt je barbecue voortaan wél een succes!

1. Met de vlam in de pijp

Meng enkele aanmaakblokjes tussen de kolen of stukjes hout. Heb je er geen in huis? Leg dan wat kranten- of huishoudpapier besprenkeld met culinaire olie in het midden van de barbecue. Zorg er wel voor dat de lucht goed kan circuleren. Schik er dan je kolen of hout in piramidevorm rond. En dan komt het moment suprême! Steek het ‘haardvuur’ in het midden aan … en de rest volgt vanzelf.

2. Geen brandende brochettestokjes

Laat de houten stokjes een vijftiental minuten weken in water voordat je ze op het vuur legt. Of laat ze trekken in de marinade van het vlees of in wijn, voor nóg betere brochettes.

3. De hele buurt op hete kolen

Ga volop voor smaak! Strooi wat tijm, laurier, rozemarijn of theeblaadjes op de hete kolen en geef zo je barbecuegerechten een subtiele toets. En dankzij de heerlijke aroma’s genieten ook de buren mee!

4. Heerlijk op hout

Kies appel-, kersen-, eiken- of beukenhout om je vlees een verrukkelijke gerookte smaak te geven. Gebruik geen hout van harsachtige of naaldbomen, want deze houtsoorten zijn te vochtig en niet hard genoeg.

5. Bakklaar of niet?

Kijk naar de as. Zodra je een wit laagje op de kolen ziet, kan het bakfestijn beginnen!

6. Temperatuur op maat

Verdeel de briketten mooi gelijkmatig over de barbecue. Heb je extra warmte nodig? Schep ze dan allemaal op een hoopje in het midden.

7. Geen gedoe met een aangebakken rooster

Was de rooster af terwijl hij nog warm is. Met een stukje huishoud- of krantenpapier wrijf je er het meeste ingebrande vet zo af. Voor een piekfijn resultaat gebruik je een specifiek reinigingsmiddel-zoals de Starwax ontvetter voor de barbecue om het ingebakken en aangekoekte vet van de afgekoelde rooster te verwijderen.

8. De truc met de zelfreinigende oven

Je kunt ook je oven het werk laten doen! Leg je barbecuerooster in de oven en start het pyrolyseprogramma. Heerlijk, toch? En? Wie wordt bij jullie de barbecuekampioen?

Meer info: www.starwax.eu

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in