Terras & verhardingen

4 tips voor een praktisch en trendy terras

Bijna zomer! Hoog tijd om je terras helemaal zomerproof te maken! Met deze 4 tips vorm je je terras om in een trendy lounge waar je heerlijk kan genieten.

Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Klinkers en tegels voor binnen en buiten

Maak een plan 

Vooraleer je je terras inricht denk je best al na over je verwachtingen. Hoeveel zitplaatsen heb je nodig? Moet er plaats zijn voor een barbecue of een jacuzzi? Wil je privacy? Moet het terras overdekt zijn of wil je de zon laten doorkomen? Door een plan te maken krijg je een inzicht in alle mogelijkheden. 
Hier 2 korte tips voor de planning:
  • Informeer je over de materialen die je wil gebruiken. Hout heeft bijvoorbeeld meer onderhoud nodig en kan best overdekt staan. Kunststof en steen zijn dan weer makkelijker in onderhoud. 
  • Om een gezellig plekje in de schaduw te hebben zorg je best voor een goede overkapping. Dit moet niet altijd een traditioneel doek zijn, kies bijvoorbeeld eens voor een natuurlijke overkapping. 

Kies trendy en comfortabele meubelen

Het terras is een plaats waar je moet kunnen genieten en tot rust komen. Aangename stoelen, zetels en een gezellige aankleding helpen hierbij.  Gebruik bijvoorbeeld heerlijke zachte kussens in je stoelen of een grote zitzak op de grond. Ideaal voor een middagje lekker luieren. Denk eraan; zacht zitten is gezellig zitten!Zorg er uiteraard wel voor dat de meubels bij de stijl van je woning en je tuin passen, zo wordt alles één mooi geheel. 

Vrolijk je terras op met leuke decoratie en planten

Planten en bloemen zijn leuke eye-catchers. Ze zorgen voor een aangename sfeer en creëren een natuurlijke overgang tussen de tuin en het terras. Daarnaast zorgen grote planten aan de zijkanten van je terras voor meer ruimtegevoel.
In de zomer breng je vaak meer tijd buiten door dan binnen. Je terras mag dan ook minstens zo mooi ingericht worden als de woonkamer. Probeer de warme gezelligheid van binnen naar buiten te halen. Dit kan bijvoorbeeld met een outdoor tapijt, decoratieve kussens, mooie vazen en verschillende kaarsen. Let er bij het decoreren wel op dat je kleuren gebruikt die passen bij de stijl. 

Kies de juiste verlichting

Houd je er ook zo van om ‘s avonds zo lang mogelijk op je terras te blijven hangen? Dan mag een goede verlichting (en anti-muggenspray) zeker niet ontbreken! Je kiest hier best voor subtiele sfeerverlichting. Veel kleine lichtjes zijn veel gezelliger dan één grote lamp. Om de gezelligheid naar een nog hoger niveau te tillen kan je een terrashaard of kleine vuurkorf plaatsen. Dit zorgt voor een aangename sfeer en houd je lekker knus én warm.
P.S. Vergeet je dekentje niet op de frisse zomeravonden. 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in