Toont Eternit de oudste dakpan van België?

Neen, niet de oudste maar misschien wel degene die je het langst op je dak zult laten liggen. Eternit is dan ook trots haar Harmonica kleipan. Met deze high-tech kleipan brengt Eternit een product op de markt dat niet alleen voldoet aan alle geldende normen maar ook aan 3 eisen waaraan eigenlijk elke kleipan zou moeten beantwoorden.
 
De Harmonica kleipan wordt onder hoge temperaturen gebakken. Dankzij die hoge baktemperatuur hebben de pannen een heel traag en egaal verouderingsproces en zijn ze perfect bestand tegen vorstschade. Geen andere Belgische kleipan doet beter.
 
Typisch voor de Harmonica kleipan zijn ook de zogenaamde canyon locks. Deze sluitingen zijn zeer diep geprofileerd en garanderen dus een vlotte waterafvoer. Naast de profilering is het ook de hoogte van de sluitingen die het dak bescherming geeft tegen windgedreven regen. De hoge en diepe sluiting is daarenboven onzichtbaar. Dit komt de levensduur ten goede.
 
De eigenschappen maken tot slot dat de pannen er altijd strak en vlak uitzien en dat ze bovendien uitstekend verouderen. Onderaan de pan vergroten nerven en andere verstevigingen het droogoppervlak. Hierdoor droogt de pan sneller na een regenbui.

Eternit: hall 1 stand 1184 of www.eternit.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in